Το 55% των εργαζόμενων στο Δήμο Βόλου κατέθεσε τις αυτοαξιολογήσεις

Μικρή η συμμετοχή στην ενημερωτική συνέλευση του Συλλόγου ΟΤΑ

Τις αξιολογήσεις του κατέθεσε το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζόμενων στο Δήμο Βόλου, που ήδη βρίσκονται στο Γραφείο Προσωπικού, όπως τονίστηκε στην ενημερωτική συνέλευση των εργαζομένων, που έγινε στο Δημαρχείο Βόλου και αποφασίστηκε να ενημερώσουν όσους κατέθεσαν τις αυτοαξιολογήσεις να τις πάρουν πίσω και να πείσουν τους διευθυντές και τους προϊσταμένους να μην παραδώσουν τα έγγραφα και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό.

Η συμμετοχή των εργαζομένων είναι μικρή (περίπου 100 σε σύνολο περίπου 2000 εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας), οπότε δεν υπήρξε απαρτία για να γίνει η γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να είναι ενημερωτική, ενώ ο προεδρείο του Συλλόγου ζήτησε από τους εργαζόμενους να πάρουν πίσω τις αξιολογήσεις που κατέθεσε ποσοστό 55% των εργαζόμενων και να τις προσκομίσει στο Σύλλογο, όπου ήδη υπάρχουν οι υπόλοιπες αυτοαξιολογήσεις του 45% των εργαζομένων. Στο Δήμο Βόλου εργάζονται 900 άτομα.

Αρχικά το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μαγιάκος, που κάλεσε τους περίπου 100 παραβρισκόμενους εργαζόμενους να πάρουν πίσω τις αυτοαξιολογήσεις που κατατέθηκαν στο γραφείο προσωπικού, για να έχουν οι εργαζόμενοι κοινή στάση. Τόνισε δε ότι δεν πρέπει να δέχονται απειλές από κανέναν και δεν πρόκειται να πιάσει κανέναν εκβιασμός, αν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι.

«Εμείς θα συνεχίσουμε έναν αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια ασταμάτητα και καλέσαμε όλους τους εργαζόμενους να αναλάβουν την ατομική ευθύνη και να συσπειρωθούν στα Σωματεία, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, που είναι κορυφαία όργανα. Είμαστε ενάντια στην όποια αξιολόγηση αυτού του είδους. Είναι η τρίτη φορά που έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες, αφού είδαν ότι δεν πραγματοποιείται αυτό που θέλουν. Οι ημερομηνίες μετατέθηκαν μέχρι 31 Οκτωβρίου, βγήκε εκτός ο επιμερισμός από τους δημάρχους και τον ανέθεσαν στους εργαζόμενους», ανέφερε ο Γιώργος Μαγιάκος.

Για την ερχόμενη Πέμπτη εξαγγέλθηκε στάση εργασίας από την ΠΟΕ ΟΤΑ, από τις 11.30 μέχρι το τέλος του ωραρίου, αλλά τρέχουν εξελίξεις που μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα και η στάση εργασίας μπορεί να γίνει απεργία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου.

Όπως ανέφερε, οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και των Δήμων της Μαγνησίας, είναι υποστελεχωμένες. «Γι’ αυτό δεν θέλουμε την αξιολόγηση, γιατί θα μείνουμε λιγότεροι υπάλληλοι», όπως ανέφερε.
Τέλος, ο Γ. Μαγιάκος έκανε πρόταση για απόφαση στήριξης στους εργαζόμενους της ΙΜΑΣ.

Η Εύη Καρυδάκη της ΔΑΣ ΟΤΑ είπε ότι υπάρχουν προϊστάμενοι, που όχι μόνο έδωσαν τα χαρτιά, αλλά απειλούσαν τους εργαζόμενους για να αποσπάσουν τις υπογραφές τους, ενώ επέρριψε ευθύνες στην ΠΟΕ ΟΤΑ και στο προεδρείο του Σωματείου.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ πρότεινε να διαγραφούν από τον Σύλλογο όσοι προχωρήσουν στην αξιολόγηση και κάλεσε διευθυντές και προϊστάμενους να μην προχωρήσουν στην αξιολόγηση.
Η Εύη Καρυδάκη τα έβαλε με το Προεδρείο του Συλλόγου, λέγοντας ότι ήταν στο πλευρό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ενώ τόνισε ότι στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για τη γενική συνέλευση το Προεδρείο έλεγε ότι θα σταθεί στο πλευρό των δημάρχων. «Δεν μπορούμε να πατάμε σε δύο βάρκες πρέπει να βγούμε ξεκάθαρα και να επιμείνουμε σ’ αυτό ότι μόνο ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και μάλιστα ένας κοινός αγώνας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.