«Φιλί της ζωής» για το τμήμα Αιμοδοσίας – Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου

Η ανανέωση σύμβασης για έξι μήνες γιατρού με πόρους του ιδρύματος

«Φιλί της ζωής» έδωσε για το τμήμα Αιμοδοσίας – Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου η δυνατότητα μέσω της εγκυκλίου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου, να μπορούν τα ιδρύματα να ανανεώνουν τις συμβάσεις γιατρών που έχουν λήξει, με δικούς τους πόρους.
Ήδη η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, έξι ημέρες μετά την έκδοση της εγκυκλίου, την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και έδωσε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα του Τμήματος Αιμοδοσίας – Μεσογειακής Αναιμίας, που εδώ και δύο μήνες, μετά τη λήξη της σύμβασης με τη γιατρό κα Βασιλική Παππή, είχε μείνει με έναν μόλις γιατρό, τον κ. Στέλιο Λαφιωνιάτη, ο οποίος δεν μπότρεσε να πάρει ούτε την καλοκαιρινή του άδεια, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλου του Νοσοκομείου.

Με πόρους του Νοσοκομείου, ανανεώθηκε η σύμβαση της επικουρικής γιατρού κας Παππή για έξι ακόμη μήνες, η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα και έτσι λύθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε τελευταία η κλινική.

Σημειώνεται, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου έγινε δέκτης πολλών παραπόνων των Συλλόγων Αιμοδοτών και Μεσογειακής Αναιμίας, τα μέλη των οποίων δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν με έναν γιατρό, οπότε, με την υπογραφή της σύμβασης σήμερα, λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα για το νευραλγικό αυτό τμήμα, που βγαίνει πλέον από το αδιέξοδο, στο οποίο είχε περιέλθει.

Επάρκεια σε αίμα
Με δήλωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας, ευχαρίστησε τους αιμοδότες και τους πολίτες της Μαγνησίας, για την επάρκεια αίματος που διαθέτει το «Αχιλλοπούλειο» και, το καλοκαίρι, που οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες, δεν παρουσιάστηκε η παραμικρή έλλειψη, ενώ σε έλεγχο που έγινε πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν τα αποθέματα να αντιμετωπιστούν και έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.