Φώναξε την αστυνομία στο Δημαρχείο ο Αχιλλέας Μπέος

Στα "κρύα του λουτρού" τα μέλη της Κίνησης Πολιτών έμειναν εκτός διαβούλευσης για τα νερά του Πηλίου

ΠΡΟΕΔΡΟΙ Τ.Σ.ΜΠΕΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΣτα «κρύα του Λουτρού» άφησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εκατοντάδες μέλη της Κίνησης Πολιτών για τα Νερά του Πηλίου και σχεδόν το σύνολο της παράταξης των Δρόμων Συνεργασίας, καθώς, διαφωνώντας με πανό που ανήρτησαν μέλη της Κίνησης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πήρε τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και έκανε τη διαβούλευση στο γραφείο του και, ενώ στο διάδρομο βρισκόταν πάνω από 100 άνθρωποι που επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο του, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος, με αποτέλεσμα να φωνάζουν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΕνώ η διαβούλευση, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, δεν αποχωρούσαν και τον «πολιόρκησαν» στο γραφείο του, ζητώντας να δεχτεί αντιπροσωπεία τους για να τους ενημερώσει για τη διαβούλευση, τελικά έκαναν αποτυχημένη προσπάθεια για να μπουν στο γραφείο του, για να προσκρούσουν σε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, μέχρι που στις 20.40 μπήκαν στο Δημαρχείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και της ομάδας ΔΙΑΣ, κάτι που ξεσήκωσε τους πολίτες που είχαν απομείνει στο Δημαρχείο.

Ο Αχιλλέας Μπέος διαβεβαίωσε τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία ιδιωτικοποίηση του νερού, ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλει προσπάθεια να «σβήσει», τα δύο τελευταία χρόνια που δεν καταβλήθηκαν τα τέλη άρδευσης και ότι η ΔΕΥΑΜΒ από την κίνηση αυτή δεν επιθυμεί να βγάλει χρήματα, αλλά να καλύψει περίπου τις 200.000 € που είναι τα έξοδα ετησίως.

Επίσης, ζήτησε από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων να υποβάλουν τις προτάσεις τους, που θα είναι προς το συμφέρον όλων και όχι ορισμένων, τις οποίες η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα λάβει υπόψη και θα ενσωματώσει στον αρδευτικό κανονισμό.
Όπως αποφασίστηκε, κάθε πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου, θα λύσει απορίες στη ΔΕΥΑΜΒ, θα γίνει συγκέντρωση των προέδρων που θα συζητήσουν τις προτάσεις τους και θα τις καταθέσουν και στις αρχές Μαρτίου θα εγκριθεί ο νέος κανονισμός άρδευσης.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, συνεργασία στο ζήτημα της άρδευσης, προκειμένου να μπει τάξη και να σταματήσει η ανομία, ενώ ορκίστηκε στα πέντε παιδιά του ότι δεν θα γίνει καμία ιδιωτικοποίηση του νερού, αναφέροντας πρέπει να καλυφθούν τα έξοδα της ΔΕΥ όπου υπάρχουν αντλιοστάσια, του νερού και για καθαρισμό των υδραυλάκων στο ορεινό Πήλιο.
Ξεκαθάρισε δε ότι πρέπει να σταματήσει η ανομία και ζήτησε προτάσεις για να συμπεριληφθούν στο νέο κανονισμό άρδευσης, λέγοντας προς τους προέδρους να μοιράσουν το κόστος ανάλογα με τα δένδρα, στο ορεινό Πήλιο, με τα στρέμματα σε πεδινές εκτάσεις και με τα κοπάδια για τους κτηνοτρόφους.

«Επιδίωξή μας δεν είναι η ΔΕΥΑΜΒ να βγάλει χρήματα από τους αγρότες και όσους χρησιμοποιούν το νερό, αλλά να καλύψει τα έξοδα, που ανέρχονται σε περίπου 350.000 € ετησίως», ανέφερε.
Μερικοί πρόεδροι που έλαβαν το λόγο, συμφώνησαν ότι πρέπει να μπει τάξη και δήλωσαν ότι θέλουν και οι ίδιοι να πληρώνουν για το νερό που χρησιμοποιούν.

Τελικά, αποφασίστηκε, οι πρόεδροι των Τ.Σ. να λύσουν τις απορίες που έχουν για τον κανονισμό με στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, να συναντηθούν μεταξύ τους και να συζητήσουν και να καταθέσουν προτάσεις, ώστε στις 2 Μαρτίου, να εγκριθεί ο νέος κανονισμός άρδευσης.

Συγκέντρωση στο διάδρομο
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων στο γραφείο του δημάρχου, στο διάδρομο του Δημαρχείου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άνθρωποι που προσπαθούσαν να μπουν στο γραφείο του δημάρχου, ενώ φώναζαν και σποραδικά συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Μετά τις 20.10 που ολοκληρώθηκε η συνάντηση στους διαδρόμους του Δημαρχείου βρισκόταν πάνω από 200 άνθρωποι, που ζητούσαν ενημέρωση, ενώ τα έβαλαν με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων που πήγαν στο γραφείο του Αχ. Μπέου και δεν επέμεναν να γίνει η συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου.

Τελικά, ενημέρωση δεν υπήρξε και στις 20.40 αρκετοί από τους συγκεντρωμένους που είχαν απομείνει προσπάθησαν να «μπουκάρουν στο γραφείο του Αχιλλέα Μπέου, αλλά σύμβουλοι της πλειοψηφίας τους εμπόδισαν, ενώ έγιναν φραστικά επεισόδια, ευτυχώς, χωρίς να πιαστούν στα χέρια.

Εκείνη την ώρα και ενώ γινόταν συζητήσεις για να μπει αντιπροσωπεία των πολιτών στο γραφείο του δημάρχου για να συζητήσουν, στο δημαρχείο έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που όταν είδαν οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν και ζητούσαν να αποχωρήσουν.
Ο δήμαρχος, τελικά, δεν δέχτηκε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, που αποχώρησαν στις 21.10.

Αναφορικά με τα παραπάνω γεγονότα που συνέβησαν στο Δημαρχείο Βόλου, από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρά τις προκλητικές προσπάθειες μιας ομάδας περιθωριακών ατόμων, καθοδηγούμενων από το γνωστό δίδυμο Πατσιαντά – Κλημόπουλου, και με την παρουσία του συνόλου σχεδόν της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοτική Αρχή του Βόλου ενεργώντας με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και τη διαμορφωμένη πραγματικότητα προχώρησε σε μια κατ’ αρχήν προσέγγιση με τα τοπικά συμβούλια και τις ομάδες πολιτών, που έχουν άμεσο συμφέρον σχετικά με την πολιτική διαχείρισης των υδάτων και την νέα αρδευτική πολιτική βάσει της κείμενης Νομοθεσίας.

Δυστυχώς η ομάδα αυτή ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατικής συμπεριφοράς προχώρησε σε προπηλακισμούς, ύβρεις και απόπειρες βιαιοπραγιών, και επιχείρησε ετσιθελικά να επιβάλλει τις απόψεις της, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το κοινό καλό και το συμφέρον της κοινωνίας.
Η Δημοτική Αρχή του Βόλου δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε τέτοιου είδους απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και καλεί το σύνολο της κοινωνίας και ιδιαίτερα τους θεσμικούς εκπροσώπους της να τις αποδοκιμάσουν.

Ιδιαίτερα απευθύνεται στο νέο υπουργό Εσωτερικών, τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την τοπική κομματική οργάνωση του κόμματος και ζητεί την παρέμβασή τους, καθώς φαίνεται ότι η μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έστειλε λάθος μηνύματα σε ορισμένους φανατικούς, που θεωρούν ότι μπορούν να καταργήσουν τους θεσμούς και να τους υποκαταστήσουν, ικανοποιώντας εμμονές και συμπλέγματα που τους διακατέχουν και που πάντως δεν αφορούν κανένα πολίτη.

Η Δημοτική Αρχή σήμερα κιόλας προχωρεί στην άσκηση όλων των νόμιμων μέσων προκειμένου να διαφυλάξει τη νομιμότητα και την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία της πόλης, που απειλείται από τη δράση τέτοιων ομάδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.