«Χειροπέδες» για τον τσαντάκια με το ποδήλατο

Πρόκειται για 26χρονο Βολιώτη που δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο περιβόητος τσαντάκιας με το ποδήλατο, που τον τελευταίο καιρό, με την έντονη «δράση» του απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα και έγινε φόβος για πολλές γυναίκες που περπατούσαν στο δρόμο.
Ο 26χρονος που απασχολεί για πρώτη φορά τις αρχές και δήλωσε ότι εργάζεται σε αλουμινοκατασκευές, προσήχθη χθες το βράδυ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και αναγνωρίστηκε από πέντε γυναίκες – θύματά του, ως ο τσαντάκιας με το ποδήλατο. Οδηγήθηκε δε στον εισαγγελέα, που τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, μέχρι να γίνει η δίκη του.
Η αστυνομικοί δεν βρήκαν πάνω του αντικείμενα ή προσωπικά είδη από τις τσάντες που είχε κλέψει, αλλά κατέσχεσαν το ποδήλατό του.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, πέντε περιπτώσεις κλοπών – αρπαγών τσαντών και πορτοφολιών που διεπράχθησαν στην πόλη του Βόλου.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες το βράδυ στο Βόλο, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Βόλου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ως δράστης των κλοπών, ένας 26χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι, ο 26χρονος:
• τους μήνες Μάιο, Ιούλιο του τρέχοντος έτους, κινούμενος με ποδήλατο, αφαίρεσε τσάντες και πορτοφόλια τεσσάρων ημεδαπών γυναικών, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 690 €, δύο κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ
• πριν από τέσσερις ημέρες, με την ίδια μέθοδο, προσέγγισε αλλοδαπή, υπήκοο Σερβίας και της αφαίρεσε το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 € και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, που όρισε τακτική δικάσιμο σε βάρος του και τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα και την εμφάνιση κάθε 15 ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.