Ομαλά και χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ομαλά και χωρίς προβλήματα κύλισε η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο Ν. Μαγνησίας, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα με το θέμα Φιλία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».
Οι μαθητές, αποφορτισμένοι από το άγχος άρχισαν να γράφουν πριν τις 9 το πρωί και οι πρώτοι υποψήφιοι παρέδωσαν γραπτά, λίγο μετά τις 10.30.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 3ο ΓΕΛ1ΓΟΝΕΙΣΠΑΓΚΥΠΡΙΟ3ο ΓΕΛΗ Αικατερίνη Γαρυφάλλου, διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου και πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου, ανέφερε ότι η διαδικασία ξεκίνησε και εξελίχθηκε ομαλά, όπως και κάθε χρόνο.
«Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι πλέον ρουτίνα για μας και είναι κάτι που κάνουν καλά οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», δήλωσε η διευθύντρια.
Τα θέματα ήρθαν στο εξεταστικό κέντρο στις 8.40 και στις 8.55 το πρωί έγραφαν όλοι οι υποψήφιοι, ενώ το θέμα ήταν κοινό για τους υποψήφιους με το νέο και με το παλαιό σύστημα Πανελλαδικών, τόνισε.

Ο Ανδρέας Συκιώτης διευθυντής της 2ου ΓΕΛ Βόλου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πανελληνίων Εξετάσεων στο Ν. Μαγνησίας, δήλωσε ότι η πρώτη μέρα κύλισε πολύ ομαλά, τα θέματα γνωστοποιήθηκαν σχετικά νωρίς και μοιράστηκαν στους υποψήφιους. Από την ενημέρωση που υπήρξε απ’ όλα τα σχολεία, δεν υπήρξαν προβλήματα, οι απόντες ήταν περιορισμένοι, σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων, ενώ το θέμα ήταν πολύ προσιτό – επίκαιρο και δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους μαθητές. Όπως ανέφερε το προσιτό θέμα μειώνει το άγχος των μαθητών και ήταν μια καλή έναρξη, ώστε να δώσουν τις δυνάμεις τους στα υπόλοιπα μαθήματα που είναι πολύ απαιτητικά.

Ο Δημήτρης Τσουλκανάκης, διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Βόλου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πανελληνίων Εξετάσεων στο Ν. Μαγνησίας, τόνισε ότι στη Μαγνησία, με το νέο σύστημα συμμετείχαν 13566 υποψήφιοι και οι απόντες ήταν 26 (1382 σύνολο), ενώ με το παλιό σύστημα Πανελλαδικών, από τους 95 υποψήφιους απουσίασαν οι 11 και εξετάσεις έδωσαν οι 84.
Σύμφωνα με το μέλος της Κ.Ε. εξετάσεων, επειδή το θέμα ήταν βατό, σε επίπεδο Μαγνησίας, έγινε μόλις μια διευκρινιστική ερώτηση σε ένα από τα 19 εξεταστικά κέντρα που λειτούργησαν, που απαντήθηκε σύντομα.

Αύριο Τρίτη ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους για τους 391 υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.