«Φρένο»… του ΟΛΒ σε σκέψεις του Αχχιλέα Μπέου

Μόνο περιμετρικά του πάρκινγκ ορισμένες θέσεις για εξυπηρέτηση

Απότομα… «προσγειώνει» τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και το όραμά του για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο, με μετατροπή των οδών Ιάσονος και Δημητριάδος σε ταχείας κυκλοφορίας και παράδοση δωρεάν θέσεων στάθμευσης στο λιμάνι του Βόλου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Πρίγκος. Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», για το χώρο στάθμευσης στο λιμάνι, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός μίσθωσης σε άλλο ιδιώτη, ωστόσο, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς δεν πρόκειται να θιγούν τα οικονομικά της Ανώνυμης Εταιρίας.

Όπως ανέφερε, το ενδεχόμενο που θα εξεταστεί, ως εξυπηρέτηση για την πόλη, είναι η παραχώρηση ορισμένων θέσεων στάθμευσης περιμετρικά του πάρκινγκ, μέσα στο λιμάνι και στις θέσεις που ήδη έχουν παραχωρηθεί σε υπαλλήλους του ΟΛΒ, λιμενικούς και φορείς.

Όσον αφορά το θέμα της παραχώρησης θέσεων στάθμευσης στα δεξιά της εισόδου του επιβατικού λιμένα Βόλου, ο κ. Πρίγκος επισήμανε ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμη στη Διοίκηση του Οργανισμού.

Εμπλοκή στην εκπτωτική κάρτα
Για το θέμα της εκπτωτικής κάρτας στο χώρο στάθμευσης του ΟΛΒ, επισήμανε ότι το όλο θέμα είναι σε εξέλιξη διαγωνιστικής διαδικασίας και υπάρχει εμπλοκή. «Γίνεται νέος διαγωνισμός για το πάρκινγκ και θα δούμε αν θα μπορούσε περιμετρικά στον εξωτερικό χώρο να υπάρξει κάποιας μορφής εξυπηρέτηση», ανέφερε ο κ. Πρίγκος, που έθεσε θέμα ποιος θα εξυπηρετηθεί και με ποια κριτήρια, λέγοντας ότι είναι θέμα συζήτησης αυτό και δεν μπορεί να αποφασιστεί έτσι. «Αν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης, που να μη θίγει τα οικονομικά του Οργανισμού Λιμένος, αυτό μπορεί να εξεταστεί, αυτό είπα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΛΒ, που υπογράμμισε ότι «ο Οργανισμός είναι μια Ανώνυμη Εταιρία, οτιδήποτε μειώνει τα έσοδά της, χωρίς άμεσο αντισταθμιστικό όφελος, δεν είναι αποδεκτό από τον ίδιο τον μέτοχο. Πρέπει να τεκμηριωθεί ότι πιθανή μείωση, θα έχει αύξηση στα έσοδα ή δεν θα τα μειώσει».
Για τις θέσεις που είναι παραχωρημένες, περιμετρικά του λιμανιού, τόνισε ότι έχουν σχέση με ανθρώπους που έχουν σχέση με το λιμάνι, όπως οι υπάλληλοι του ΟΛΒ, του Λιμεναρχείου Βόλου, διάφοροι φορείς που δικαιούνται κάποιες θέσεις και ένας αριθμός θέσεων που δόθηκε μ’ αυτή τη διαδικασία.
«Αν μπορούμε σ’ αυτές τις θέσεις να κάνουμε κάποια εξυπηρέτηση, εξετάζεται και, στο βαθμό που είναι εφικτό, θα γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίγκος.

«Όχι» ΟΛΒ στο Δήμο Βόλου για εκδηλώσεις με αντίτιμο ή παραχώρηση σε ιδιώτη
Ο Δήμος έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου, αλλά όχι να παραχωρήσει το χώρο σε ιδιωτική εταιρία, για το σκοπό αυτό, τόνισε σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γιάννης Πρίγκος, καθώς ο νόμος ορίζει ότι ο Δήμος μπορεί να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις, χωρίς όμως να ασκεί εμπορική δραστηριότητα και να προσπορίζει έσοδα.

Ο κ. Πρίγκος τόνισε ότι ο χώρος του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου έχει ήδη παραχωρηθεί στο Δήμο Βόλου για συγκεκριμένους λόγους. «Απλά έγινε μια τροποποίηση της απόφασης (πέραν του ότι πρέπει να ηλεκτροφωτίζεται, να καθαρίζεται, να είναι χώρος περιπάτου και αναψυχής), να υπάρχει δυνατότητα από τον Δήμο να κάνει εορταστικές εκδηλώσεις», τόνισε.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, ο ίδιος ο Δήμος πρέπει να κάνει εκδηλώσεις, μπορεί να αναθέσει σε εργολάβο να κάνει οτιδήποτε, αλλά όχι για να κερδίσει χρήματα ο Δήμος, από τη χρήση του χώρου. Για παράδειγμα αν θέλει να δημιουργήσει Χριστουγεννιάτικο χωριό, μπορεί να το βάλει ως Δήμος Βόλου και όχι ως ιδιωτική εταιρία στην οποία ο Δήμος παραχώρησε το χώρο, επισήμανε.

Ο κ. Πρίγκος επισήμανε ότι ο Δήμος μπορεί να χρησιμοποιήσει το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων, αλλά «χωρίς να ασκεί εμπορική δραστηριότητα και να προσπορίζει έσοδα».

Ερωτηθείς για το χώρο μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου, όπου η Δημοτική Αρχή προτίθεται να διοργανώσει εκδηλώσεις, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος επισήμανε ότι και στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει χωροθέτηση θέσεων στάσιμου εμπορίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.