Εκδήλωση παρουσίασης ενδοσχολικού προγράμματος

Από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό), με πρωτότυπες ιδέες τεχνολογίας

Με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 4 Μαΐου και ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, θα γιορτάσει το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) τη λήξη του σχολικού έτους, με εκδήλωση για την παρουσίαση του ενδοσχολικού προγράμματος, με τίτλο «3D CITY ART», που υλοποιήθηκε τη φετινή χρονιά.

Το πρόγραμμα υλοποίησαν οι μαθητές-τριες της Α τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας στην Τεχνολογία, και τηςΒ΄ και Γ΄ τάξης, που φοιτούν στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, δίνοντας «σάρκα και οστά» σε μία πρωτότυπη ιδέα, βασιζόμενοι στη σύγχρονη τεχνολογία και με στόχο την καινοτομία. Το project εντάχθηκε στο πρόγραμμα εικονικών επιχειρήσεων του ΣΕΝ/JAGREECE και παρουσιάστηκε στην μαθητική έκθεση της Θεσσαλονίκης κατά το τρέχον σχολικό έτος, όπου οι μαθητές-τριες, εμβαθύνοντας στον ψηφιακό σχεδιασμό, δημιούργησαν μία εικονική επιχείρηση, και δημιούργησαν, με τη μέθοδο της φωτογραμμετρίας, τρισδιάστατα ψηφιακά μοντέλα – έργα τέχνης, με δυνατότητα αξιοποίησης στη διακόσμηση κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων.

Στην εκδήλωση, θα βραβευτούν οι μαθητές-τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, για την ευγενική χορηγία από τον φορέα μιας θέσης εργασίας ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις ανάγκες του σχολικού προγράμματος.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ευάγγ. Παρασκευάς, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των μαθητών-τριων του σχολείου στο πρόγραμμα και την πρωτότυπη ιδέα των μαθητών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα είναι τιμή για το 2ο ΕΠΑΛ η παρουσία του εκπαιδευτικού κόσμουστην εκδήλωση, αλλά και όποιου γονιού και μαθητή ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τους τομείς που λειτουργούν στη σχολική μονάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.