Αχ. Μπέος: Η μονάδα παραγωγής srf θα γίνει

Είπε ότι ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα σκουπίδια που πρέπει να γίνονται ενέργεια

Το ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που προβλέπει την παραγωγή srf ως καύσιμη ύλη, θα γίνει επανέλαβε ο δήμαρχος Αχ Μπέος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σήμερα, ενώ συνέστησε στους επικεφαλείς των μειοψηφιών Νάνσυ Καπούλα και Ιάσονα Αποστολάκη να μην βιάζονται γιατί «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», όπως είπε.
Για το θέμα του νερού των Σταγιατών που βρέθηκε μολυσμένο, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα κάνει ότι ορίζει ο νόμος και κανένα υπηρεσιακό στέλεχος δεν θα πάει για παράβαση καθήκοντος.

Ο δήμαρχος ξεκινώντας την ενημέρωση είπε ότι είδε θετικά τη μη τοποθέτηση του Απ. Παπαδούλη για το θέμα της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ απευθυνόμενος στους επικεφαλής της μείζονος και α’ ελάσσονος μειοψηφιών είπε ότι είναι νέοι και δεν πρέπει να εκτίθενται.

«Σε μια εβδομάδα περνάει το νομοσχέδιο που θα αναφέρει ότι τα σκουπίδια γίνονται ενέργεια και το εργοστάσιο θα γίνει, γιατί έχει εγκριθεί η μελέτη και πληροί όλες τις προδιαγραφές της νομοθεσίας», είπε ο Αχ. Μπέος.

Για το θέμα η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα τόνισε ότι η οδηγία της ΕΕ αναφέρει για αξιοποίηση του υπολείμματος των μονάδων επεξεργασίας και τα στοιχεία που έδωσε στη συνέντευξη της περασμένης Παρασκευής, στη συνέντευξη ο δήμαρχος, «μπέρδεψε τα σύκα με τα σταφύλια…», ίσως από μη έγκυρη ενημέρωση.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος είπε ότι η παράταξή του επιμένει ότι ο ενδεικνυόμενος τρόπος είναι η ανακύκλωση και πρόσθεσε ότι η μονάδα παραγωγής srf, που με την καύση του προκαλεί καρκίνο στους πολίτες, γίνεται να επενδύσουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Απαντώντας του ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είπε ότι η απόφαση για δημιουργία μονάδας παραγωγής srf ελήφθη από το 2017 και οι δημόττες εξέλεξαν ξανά τη Δημοτική Αρχή με ποσοστό 60%

Η ΔΕΥΑΜΒ θα κάνει τη δουλειά της
Αν και ο δήμαρχος στην ενημέρωση δεν έκανε αναφορά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, αναφερόμενος στο θέμα επικαιρότητας, όπως είπε για το νερό των Σταγιατών, εκφράζοντας απορία ότι καμία παράταξη δεν πήρε θέση στο ζήτημα που βγήκαν οι μετρήσεις και το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι “το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και το 2011 που εσείς δεν ήσασταν στην πόλη όταν βρέθηκαν κωλοβακτηρίδια στα νερά σε Πορταριά Κατηχώρι Σταγιάτες τότε είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα και τότε είχε καταγγελθεί η Δ.Α. γιατί είχε ρίξει πολύ χλώριο και υπήρχαν κίνδυνοι ασθένειας. Πρέπει να γίνονται μετρήσεις να μετράται μικροβιακό φορτίο και κάτω από 3.000 πολίτες να χλωριώνεται το νερό”, ανέφερε και πρότεινε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους κατοίκους των Σταγιατών, τη ΔΕΥΑΜΒ και τη Δημοτική Αρχή, ώστε να πειστούν και οι κάτοικοι ότι πρέπει να γίνει χλωρίωση για προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο δήμαρχος απάντησε στον επικεφαλή της ΛΑΣ ότι αναφέρεται σε ένα Βασιλικό Δάταγμα για τη χλωρίωση σε οικισμούς κάτω των 3000 κατοίκων αι τον κατηγόρησε ότι έχει μείνει πολύ πίσω.
«Αφήστε να κάνουμε τη δουλειά μας Η ΔΕΥΑΜΒ έχει πάρει απόφαση τι θα γίνει Κανείς δε θα πάει για παράβαση καθήκοντος. Όσοι παίζουν με τη δημόσια υγεία οι ποινές είναι βαριές και δε θα διακινδυνεύσουμε για κανέναν κι αυτοί οι 20 – 30 οικογένειες που δε θέλουν να συνδεθούν με δίκτυο και την αποχέτευση δεν θα αποφασίσουν τι θα κάνει η ΔΕΥΑΜΒ με το νερό», τόνισε.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, σχολίασε τη στάση του προέδρου του Δ.Σ. για το νερό των Σταγιατών λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί για το θέμα αυτό και είναι υπέρ της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Λεων. Μαυρογιάννης, που τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ κάνει ελέγχους κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις πηγές, στέλνει τα αποτελέσματα στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και αν χρειαστεί λαμβάνονται μέτρα.
Ο κ. Μουλάς τον ρωτούσε να πάρει θέση αν οι κάτοικοι πρέπει να πίνουν το μολυσμένο νερό τον Σταγιατών, ο ίδιος ήθελε να αντιστρέψει το ερώτημα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να κλείσει το μικρόφωνό του και να περάσει στα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.