Αχ. Μπέος: Του «κ…» οι Ρυθμιστικές Αρχές, συνδικαλιστές και παρακράτος κάνουν κουμάντο

Κόντρες στο Δ.Σ. για το έγγραφο της ΡΑΕ για την επένδυση LNG

Από κόντρες και εκφράσεις του Α. Μπέου κατά των Ρυθμιστικών Αρχών, των συνδικαλιστές και του παρακράτους, χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σχετικά με το έγγραφο της ΡΑΕ που ζητούσε να υπάρξει γνωμοδότηση για την επένδυση LNG στο λιμάνι του Βόλου.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είπε ότι ο Δήμος δεν δίνει άδειες και είναι θέμα της κεντρικής κυβέρνησης, όπως έγινε και με την αδειοδότηση της ΑΓΕΤ για καύση σκουπιδιών, παρά τις αντιδράσεις, ενώ καταφέρθηκε κατά των Ρυθμιστικών Αρχών και είπε ότι στην Ελλάδα κάνουν κουμάντο οι συνδικαλιστές και το παρακράτος, όπως αποδείχτηκε και με την τραγωδία των Τεμπών.

«Εμείς δεν δίνουμε άδειες αλλά η κυβέρνηση, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε όπως ξέρουμε εμείς και όχι όπως εσείς που επτά άπλητοι μαζεύονται με ένα πανό και διαμαρτύρονται», τόνισε ο Αχ. Μπέος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο χρόνος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολύτιμος, άπτεται σε θέμα της πόλης για να λυθούν προβλήματα, «διότι είμαστε άνθρωποι του έργου και της ουσίας για την πόλη».

Μια παρεΐτσα όλοι
«Η πατρίδα μας έχει καταστραφεί. Και δεν έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πολύ ίδιοι είναι όλοι μια παρεΐτσα, με μικρές διαφορές. Για δεν λειτουργούν οι κυβερνήσεις, το παρακράτος λειτουργεί. Δημιουργούν επιτροπές, κοπρίτες συνδικαλιστές που τους ενδιαφέρουν μόνο τα πακέτα. Η Ρυθμιστική Αρχή ενέργειας είναι του «κ…» τα εννιάμερα, έτσι ήταν και η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και πέθαναν 57 παιδιά. Που ήταν τόσα χρόνια; Δεν τους νοιάζει, αυτοί ήταν. Είχαν εδώ τον γιατρό και τους έδινε άδεια μεταξύ τους, Αυτοί είναι, αυτό είναι το κράτος», τόνισε.
Επιπλέον ο Αχ. Μπέος είπε ότι αν του έδιναν τρεις μήνες τη διακυβέρνηση και θα τους «τελειώσει» να δούμε την Ελλάδα διαφορετικά.

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι το θέμα έκδοσης αδειών είναι θέμα της κεντρική κυβέρνησης και όχι του Δήμου και έφερε ως παράδειγμα το θέμα της καύσης των σκουπιδιών. Όπως είπε, σε αντίθετη με την απόφαση της πόλης για διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων, η κυβέρνηση ενέκρινε την καύση σκουπιδιών για την ΑΓΕΤ.
Ο ίδιος είπε ότι η επιστολή της ΡΑΕ αναφέρει ότι σε περίπτωση που υπάρχουν αντιρρήσεις, να ενημερώσουν εντός 15 ημερών και «δεν θα κάθομαι εγώ να ασχολούμαι με αυτά»…

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς ανέφερε ότι με αφορμή το έγγραφο δέχτηκε επίθεση και κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος από τον κ. Μαυρογιάννη, ενώ ο Δήμος δεν πήρε το έγγραφο και δεν του ήταν κόπος να το βάσει στα αναγωστέα για να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

«Είναι λυπηρό που δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν κατανοήσει πως λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπαίνουν θέματα χωρίς εισηγήσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι θέμα της Περιφέρειας να εκφέρει επιστημονική άποψη», τόνισε.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης τόνισε ότι ο Παγασητικός αφορά όλους τους Δήμους, για να λάβει την απάντηση από τον αντιδήμαρχο Θ. Θεοδώρου ότι το συγκεκριμένο ήταν ένα απλό έγγραφο και όχι ΜΠΕ για να έρθει προς έγκριση στο σώμα και στην αλληλογραφία του Δήμου υπάρχουν 300 έγγραφα καθημερινά.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι ο Δήμος έπρεπε να έχει άποψη για το θέμα και πρόσθεσε ότι υπάρχει συμφωνία των αντιπολιτεύσεων που συγκεντρώνουν υπογραφές, με αίτημα ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για την πλωτή πλατφόρμα αποθήκευσης LNG.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Μουλάς, διερωτήθηκε ποιος θα κάνει την εισήγηση για τη συνεδρίαση, ο κ. Αποστολάκης απάντησε οι αντιπολιτεύσεις, ζήτησε και την παρουσία επιστημονικών φορέων και είπε ότι ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του γι’ αυτή την επένδυση.

Επικυρώθηκε απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ
Πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.
Οι αντιπολιτεύσεις ζήτησαν έκδοση ψηφίσματος για το νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται ιδιωτικοποίηση του νερού και ο δήμαρχος είπε ότι έλαβε ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο Ι. Αποστολάκης επέμενε και ο Α. Μπέος πρότεινε να επικυρωθεί η απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.