Αχ. Μπέος : Ξεκινά έργο ολικής αποκατάστασης της οδοποιίας- Κλειστή η Πολυμέρη από τη Δευτέρα

φωτο αρχείου

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Αχ. Μπέος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα ξεκινά το έργο προϋπολογισμού 10εκ. ευρώ για ολική αποκατάσταση της οδοποιίας. Ανέφερε ότι από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή τα έργα θα γίνουν στην Πολυμέρη και ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από το σημείο και να μην παρκάρουν για να τελειώσει γρήγορα το έργο.

Επεσήμανε πως θα στρωθεί άσφαλτος σε 1950 μέτρα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα στις 7.30 το πρωί. Σημείωσε πως το έργο αυτό έρχεται μετά το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη (έχει ολοκληρωθεί κατά 60-70%) και αφορά στην αλλαγή των σωλήνων ύδρευσης σε Βόλο και Ν. Ιωνία, λέγοντας πως μετά την ολοκλήρωσή του θα εξοικονομείται 30-40% νερό.

Τόνισε πως ο Δήμος κάνει μεγάλα έργα, γιατί είναι νοικοκυρεμένος οικονομικά και στράφηκε κατά των προηγούμενων δημοτικών αρχών λέγοντας πως πήραν δάνεια, που τώρα θα πρέπει να αποπληρωθούν.

«Παραλάβαμε 19 δάνεια από το 1999 που είχαν περίοδο χάριτος 10 χρόνια. Ξέρανε ότι θα έρθει ένας μ@λ@κας Μπέος να πληρώσει τα δάνειά τους. Εμείς δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ δάνειο και έχουμε και ταμείο», ανέφερε. Αναφορικά με το κόστος των υλικών που αυξάνεται κι αν αυτό είναι εμπόδιο στα έργα, ο Αχ. Μπέος χαρακτήρισε το κύμα ανατιμήσεων ως τεράστιο πρόβλημα και εξέφρασε την ελπίδα τόσο η διαχειριστική αρχή όσο και η κυβέρνηση να πάρουν μέτρα. Παρόλα αυτά ανέφερε πως κανένα έργο δεν θα σταματήσει.

Ανακοίνωσε δε ότι τη Μ. Τετάρτη, όχι με χρήματα του δήμου, αλλά με χρήματα που εξοικονόμησε εκείνος, χωρίς να αναφέρει τον τρόπο, θα δοθούν αμνοερίφια για το Πάσχα σε άπορους συμπολίτες και όσους έχουν ανάγκη.

Τέλος, έθιξε και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων λέγοντας πως υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις 25 ετών και περί 35εκ ευρώ που πρέπει να δοθούν σε δικαιούχους. Είπε ότι ο Δήμος έχει ήδη καταβάλει για απαλλοτριώσεις 4.200.000 ευρώ από το 2015 μέχρι και σήμερα και πως θα συνεχίσει να το κάνει, καθώς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δικαιούχους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.