Αεροδρόμιο και εναλλακτικός τουρισμός σε συζήτηση Έλενας Κουντουρά- Ξενοδόχων

Στη διάρκεια έλευσης της Υπ. Τουρισμού στον Βόλο, την ερχόμενη Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Αεροδρόμιο και εναλλακτικός τουρισμός θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης, μεταξύ της Έλενας Κουντουρά και των ξενοδόχων της Μαγνησίας, στη διάρκεια έλευσης της Υπ. Τουρισμού στον Βόλο, την ερχόμενη Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, συνάντηση με τους ξενοδόχους ζήτησε με την ευκαιρία έλευσής της στον Βόλο, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Όπως τόνισε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γ. Ζαφείρης (που επανεξελέγη μετά τις εκλογικές διαδικασίες της Κυριακής 22 Οκτωβρίου),η κα Κουντουρά «πήρε από την πλευρά των ξενοδόχων μια μεγάλη πρόταση για το αεροδρόμιο, έλαβε και μια μεγάλη πρόταση γενικά για το κομμάτι της προβολής που ζητούν οι ξενοδόχοι για την περιοχή μας, όπως των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Η πρόταση για το αεροδρόμιο όπως εξήγησε, «είναι να μπορέσει να συμβάλει η πολιτεία στο θέμα της προβολής και προώθησης του αεροδρομίου και όχι της οργάνωσης…».
Όπως τόνισε, «όταν θα υπάρχει ενδιαφέρον από μια αεροπορική εταιρεία, θα υπάρχει περίπτερο με πληροφορίες, θα μπορέσει να διαφημιστεί το προϊόν μας… Το βασικό δεν είναι πάντα η χρηματοδότηση, αλλά να υπάρχει ένας επαγγελματίας, ώστε να κάνει μια σωστή επικοινωνία, να προωθήσει για παράδειγμα, ότι το Πήλιο έχει και τον εναλλακτικό τουρισμό…

Τα προβλήματα
Στο μεταξύ, το γεγονός, ότι «υπάρχουν πολλά προβλήματα στο χώρο, τη στιγμή που περιμένουν απ΄τον τουρισμό όλοι», υποστήριξε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, και σημείωσε, ότι «είμαστε υπό διωγμό… Το τεράστιο πρόβλημα είναι το ακατάσχετο του λογαριασμού, δεν είμαστε υπέρ αυτών που φοροδιαφεύγουν δε μπορεί όμως να κατάσχονται οι λογαριασμοί. Επίσης, πρόβλημα είναι το κομμάτι των πνευματικών δικαιωμάτων, όπου τα ποσά είναι μεγάλα, με συνέπεια να μην υπάρχει τέλος σε μια φορολογία που είναι ανηλεής. Τελευταίο πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι η κα Κουντουρά δεσμεύθηκε ότι δε θα επηρεάσει, είναι ένας φόρος 4, 3 και 1,5 % ανά διανυκτέρευση. Μάλιστα σε αντιπαράθεση του επιχειρήματος ότι υπάρχει και σε άλλες χώρες, λέμε ότι ναι υπάρχει, αλλά ο φόρος υπάρχει ανταποδοτικά για τον τουρισμό σε αντίθεση με εμάς, όπου τα χρήματα, θα πάνε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.