Αφετηρία αγώνων το πόρισμα των εργαζομένων

Photo FDB Ντίνος Μπουρλής.
Τονίστηκε στη συνάντηση Σωματείων στην Πλατεία Πανεπιστημίου

ΠΑΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ1ΚΑΡΥΔΑΚΗΛΙΑΤΣΙΚΟΥΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ

Αφετηρία αγώνων ενάντια σε όσους σχεδιάζουν για τις ζωές μας χωρίς να μας ρωτήσουν, πρέπει να αποτελέσει το πόρισμα των εργαζομένων που κατατέθηκε στη Βουλή για αιτήματα για ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών και υπογραφή Γενική Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επισημάνθηκε στη συνάντηση Σωματείων σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χαίδαρίου κ. M. Σελέκος και ο αντιδήμαρχος κ. X. Μόσχος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε η ταμίας του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας Χρυσούλα Τασολάμπρου που τόνισε ότι όλοι οι μαζί οι εργοδότες, οι μεγαλοϊδιοκτήτες, οι καπιταλιστές, με την στήριξη του Κράτους, των κυβερνήσεων, πέφτουν επάνω μας, για να δουλέψουμε για ένα κομμάτι ψωμί ή μας πετάνε στο δρόμο σαν σκουπίδια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Θύμιος Πατσαρίσιος σημείωσε ότι η θέση του φοιτητικού κινήματος είναι μαζί με τους εργαζόμενους, ενάντια στις αλλαγές που φέρνουν στα εργασιακά, «γιατί εμείς είμαστε οι αυριανοί εργαζόμενοι, που θα έχουμε μισθούς πείνας, χωρίς υγεία, χωρίς κανένα δικαίωμα», όπως τόνισε.

Η Σμαράγδα Λιάτσικου πρόεδρος του Σωματείου Υγειονομικού Προσωπικού Ν. Μαγνησίας τόνισε ότι «είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων να συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση ενάντια σε όλα αυτά που σχεδιάζουν κάποιοι άλλοι για μας, όλα αυτά τα σχέδια κάποιων ενάντια στη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας», υπογράμμισε η κ. Λιάτσικου.
Όπως ανέφερε, χθες κατατέθηκε το πόρισμα των εργαζομένων, απέναντι στο πόρισμα των δήθεν σοφών και των ανθρώπων που υποτίθεται ότι ήξεραν και που δεν έχουν καταλάβει οι εργαζόμενοι που ζουν κάθε μέρα απλήρωτοι, με το άγχος ότι αύριο θα είναι άνεργοι και με το άγχος ότι δεν θα υπάρχει υγεία και κράτος πρόνοιας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν το μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Μαγνησίας και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ η Εύη Καρυδάκη που ανέφερε ότι η σημερινή δεν ήταν μια απλή κινητοποίηση και συγκέντρωση, αλλά η απάντηση με το πόρισμα των εργαζομένων που κατατέθηκε στη Βουλή και η εκκίνηση για νέους αγώνες.
Πάνω από 450 Σωματεία και Ομοσπονδίες κατέθεσαν το δικό τους πόρισμα που αφορά τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη και είναι η απάντηση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα και στη σφαγή που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, τόνισε.
Η κ. Καρυδάκη ζήτησε να δώσουν όλοι όλες τις δυνάμεις τους και κάλεσε τους εργαζόμενους να ανεβάσουν τον πήχη των απαιτήσεών τους και να παλέψουν για την ανάκτηση των απωλειών, για Γενικές Συλλογικής Συμβάσεις Εργασίας, τους νέους και τους συνταξιούχους, στην κοινωνική συμμαχία που θα δώσει απάντηση στη βαρβαρότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.