Αυτοψία στο ασανσέρ της Εφορίας, ελεύθερη η ιδιοκτήτρια που συνελήφθη

Συνεχίζεται η προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ασανσέρ της Εφορίας που έγινε ατύχημα χθες, μετά την ολοκλήρωση της οποίας συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της υπεύθυνης εταιρίας συντήρησης που αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα και θα παραπεμφθεί σε ρητή δικάσιμο, η Αστυνομία συμπληρώνει τη δικογραφία.
Η αυτοψία στο ασανσέρ όπου έγινε χθες το πρωί έγινε το ατύχημα, έγινε από επιτροπή που αποτελούσαν εκπρόσωπος του Τμήματος Δόμησης, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της υπεύθυνης εταιρίας συντήρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της αυτοψίας, η εταιρία συντήρησης παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία στους ανελκυστήρες γινόταν τακτική συντήρηση και ήταν σε καλή κατάσταση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασανσέρ φαίνεται ότι έπεσε από τον 4ο όροφο στο ισόγειο, όχι λόγω μηχανολογικής βλάβης, αλλά διότι ήταν υπερφορτωμένο, καθώς το ανώτατο όριο ανθρώπων που μπορούσε να μεταφέρει ήταν τέσσερα άτομα και την ώρα του ατυχήματος βρισκόταν έξι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Αμέσως μετά την αυτοψία και στο πλαίσιο της διερεύνησης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλου η ιδιοκτήτρια της εταιρίας συντήρησης, που αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα, αφού παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Για να συμπληρωθεί η δικογραφία που θα πάει στον εισαγγελέα, απομένει πόρισμα του Τμήματος Δόμησης του Δήμου και η κατάθεση της ιδιοκτήτριας.
Σημειώνεται ότι τέσσερις από τους επιβαίνοντας που τραυματίστηκαν από την πτώση του ασανσέρ δήλωσαν στην κατάθεσή τους ότι επιθυμούν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του υπεύθυνου, για τον τραυματισμό τους ή για ψυχική οδύνη.

Όσον αφορά την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου στα ασανσέρ, ρωτήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος δήλωσε ότι με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ορίζεται μια επιτροπή που αποτελούν εκπρόσωποι μηχανικών, του Δήμου Βόλου, της Επιθεώρησης Εργασίας και άλλων φορέων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα.
Σημειώνεται ότι η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.