Αγ. Λαυρέντιος: Κλωνάρι πλατάνου έριξε τη γωνία μικρού καμπαναριού

Όπως είπε ο Γ. Αγαπητός πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου

Στα προβλήματα που δημιούργησε το μπουρίνι που έπεσε χθες αναφέρθηκε ο Γιάννης Αγαπητός πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Λαυρεντίου, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ.
Όπως είπε, λόγω της βροχής και του δυνατού αέρα, ένα μεγάλο κλωνάρι πλατάνου κάτω από την εκκλησία του Αγ. Αθανασίου, έσπασε, με αποτέλεσμα να ρίξει τη μια γωνία στο μικρό καμπαναριό (καμάρα) που υπάρχει στη σκεπή του Ιερού Ναού, στο κεντρικό καλντερίμι που πάει στην πλατεία του χωριού.
«Κάτω από τον πρόναο εκείνη την ώρα βρισκόταν μουσικοί που έκαναν πρόβες, με αποτέλεσμα να πέσουν πέτρες. Ο ένας από αυτούς κινδύνεψε, γιατί προφανώς έχασαν την ψυχραιμία τους και βγήκαν προς τα έξω αντί να προστατευτούν σε μια γωνία που ήταν ασφαλής, με αποτέλεσμα η πέτρα που έπεφτε να περάσει δίπλα από το κεφάλι του», τόνισε ο κ. Αγαπητός.

Ο ίδιος είπε ότι στη συνέχεια το καλντερίμι έκλεισε, γιατί κρέμονταν κάποιες πέτρες και σήμερα το πρωί ανέβηκε ένας μάστορας εθελοντής για να τακτοποιήσει τις πέτρες για να μην υπάρχει κίνδυνος.
Επίσης, λόγω του δυνατού αέρα έσπασαν κλαδιά από τα πλατάνια και ευτυχώς δεν έγιναν άλλες ζημιές.
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου τόνισε ότι για να κοπεί το κλαδί του πλατάνου, χρειάζεται η παρέμβαση εναερίτη, καθώς στο μέρος δεν μπορεί να προσεγγίσει γερανός.

Αναφερόμενος στο παλιό ιατρείο Αγ. Λαυρεντίου, ο κ. Αγαπητός, τόνισε ότι έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο από την Πολεοδομία, έγιναν κάποιες δειγματοληψίες στον φέροντα οργανισμό που έδειξαν ότι είναι αποσαθρωμένο. Ο ίδιος είπε ότι το κτίριο παραχωρήθηκε από την Κοινότητα στο υπουργείο Πρόνοιας το 1960 και έγινε το ιατρείο που στέγαζε και το σπίτι του γιατρού και σήμερα δεν ανήκει ούτε στο υπουργείο Υγείας, ούτε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, γιατί δεν υπάρχουν συμβόλαια. Πλέον, ανέφερε, ο Δήμος Βόλου πρέπει να κατεδαφίσει το παλιό κτίριο.
Ο ιατρός που επισκέπτεται το χωριό δύο φορές την εβδομάδα, πλέον στεγάζεται σε γραφείο που έχει παραχωρηθεί στην Κοινότητα Αγ. Λαυρεντίου.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ανέφερε ότι προβλήματα υπάρχουν στην αγροτική οδοποιΐα και στα καλντερίμια, ενώ αντιμετωπίζονται τα προβλήματα καθημερινότητας.
Ο κ. Αγαπητός χαρακτήρισε πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί τους χώρους στάθμευσης, γιατί το χωριό είναι πλέον προορισμός και τον Αύγουστο υπάρχουν περίπου 500 άνθρωποι, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, λόγω του Μουσικού Χωριού, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να είναι πολλά και κάθε χρόνο να γίνονται περισσότερα. Όπως είπε, τα χωριά αυτά δομήθηκαν για ανθρώπους και για ζώα και όχι για άλλα αυτοκίνητα, κάτι που από τη μια είναι καλό, γιατί ο οικισμός του Αγ. Λαυρεντίου έχει 6 χλμ. καλντερίμια, από την άλλη όμως υπάρχουν πρόβλημα με τη στάθμευση τόσων αυτοκινήτων. Επίσης τόνισε ότι υπάρχουν οδηγοί που παρκάρουν όπου τους βολεύει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα περάσουν τα λεωφορεία και τα απορριμματοφόρα αι να δημιουργούνται προβλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.