Διαφωνίες για …μετακίνηση περιπτέρου στη Ν. Αγχίαλο

Διαφωνίες εκφράστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής χθες, στο θέμα της μετατόπισης περιπτέρου, από τη συμβολή των οδών Ελληνικής Αεροπορίας και Ελευθερίας στη Ν. Αγχίαλο και το θέμα τελικά εγκρίθηκε.

Η δικηγόρος της ιδιοκτήτριας που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος το περίπτερο να μετακινηθεί, καθώς δεν εφάπτεται στην οικοδομική γραμμή. Κατήγγειλε δε ότι το θέμα για μετακίνηση του περιπτέρου ήρθε στην Επιτροπή μετά από καταγγελία καταστηματάρχη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του μέλους της επιτροπής Απ. Γαλάτη.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής εδώ και δύο χρόνια, να απομακρύνει τα περίπτερα από τα πεζοδρόμια που εμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση των πεζών και έφερε το παράδειγμα της οδού Ιωλκού με Ερμού. Ο πρόεδρος της επιτροπής αντιδήμαρχος ανάπτυξης και προγραμματισμού Απόστολος Ζαρκάδας ζήτησε και τη βοήθεια των επαγγελματιών. Απαντώντας η δικηγόρος και εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας, είπε ότι το συγκεκριμένο περίπτερο έχει μπροστά του απόσταση 2,5 μέτρων, για να περνάει ο κόσμος. Πρόσθεσε δε ότι ο νόμος είναι σαφέστατος και για τη μετακίνηση υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τελικά, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ομόφωνα τη μετακίνηση του περιπτέρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.