Άγνοια καταλογίζουν οι δάσκαλοι του 2ου Ειδικού Δημοτικού στην Αγωνιστική Συσπείρωση

Ζητούν να ανακληθεί καταγγελτική ανακοίνωση για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης

Απάντηση σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, που κατηγορούσε τη διευθύντρια του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης, δίνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.
«Είναι μεγάλο ατόπημα για μια συνδικαλιστική παράταξη όπως η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, εκπρόσωποι της οποίας χωρίς να διασταυρώσουν πληροφορίες, χωρίς να ρωτήσουν τι πραγματικά συμβαίνει στο σχολείο μας και χωρίς να ενημερωθούν για τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας ενός ειδικού σχολείου προέβησαν σε καταγγελία, ίσως λόγω άγνοιας», αναφέρεται στην απάντηση.

Όπως αναφέρουν τη συγκεκριμένη ημέρα, όπως παρόντες εκπαιδευτικοί επιβεβαιώνουν, σε ώρα μαθήματος και ενώ η διευθύντρια επισήμανε στις δύο συνδικαλίστριες της Αγωνιστικής Συσπείρωσης τις ειδικές συνθήκες που επικρατούσαν στο σχολείο (ιδιαίτερη αναστάτωση μαθητών-γονέων) και ενώ όπως οι ίδιες ομολογούν τους πρότεινε να μοιράσει η ίδια τα φυλλάδια στους εκπαιδευτικούς, εκείνες επέμεναν να μπουν στο χώρο του σχολείου και τελικά χωρίς καμιά διάθεση να αντιληφθούν τις ιδιαίτερες συνθήκες, αποχώρησαν απειλώντας τη διευθύντρια με καταγγελίες.

«Η διευθύντρια πάντα ενημερώνει το σύλλογό μας για όλες τις δράσεις –ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων, τόσο με έντυπο υλικό όσο και με mails τα οποία αποστέλλονται στο σχολείο. Ποτέ η είσοδος κανενός εκπρόσωπου συνδικαλιστικής παράταξης δεν παρεμποδίστηκε στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη μάλιστα συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ έχει πάμπολλες φορές επισκεφθεί το σχολείο και έχει συζητήσει με τους συναδέλφους», αναφέρουν οι δάσκαλοι.
Καταλήγοντας τονίζουν ότι τους προσβάλει η καταγγελία, τονίζουν ότι σωστό θα ήταν να ανακληθεί και στο εξής θέματα που άπτονται της λειτουργίας ειδικών σχολείων να αντιμετωπίζονται με σύνεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.