Αλ. Μεϊκόπουλος: Αναγκαίες προσλήψεις στην Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Βόλου

Υπηρετούν πέντε μόνιμοι παιδίατροι αντί για οκτώ

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση για την ενίσχυση της Παιδιατρική Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπως έκανε γνωστό σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Σήμερα, στην Παιδιατρική Κλινική υπηρετούν πέντε μόνιμοι ιατροί, ενώ σύμφωνα με το Οργανόγραμμα θα έπρεπε να υπηρετούν οχτώ. Την ίδια ώρα, τα πρόσφατα έκτακτα παιδιατρικά περιστατικά σοβαρής τροφικής δηλητηρίασης που καταγράφηκαν σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο και οδήγησαν σε νοσηλείες αρκετών παιδιών, κατέδειξαν τη σημασία μίας ενισχυμένης και επαρκώς στελεχωμένης Παιδιατρικής Κλινικής για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την Παιδιατρική Κλινική, αλλά και να προχωρήσει στην έγκριση της πρόσληψης ενός παιδιάτρου ως επικουρικό προσωπικό που εκκρεμεί εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου διαχρονικά έχει ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών παιδιών και εφήβων από όλο το Νομό Μαγνησίας. Η Κλινική εφημερεύει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο κάθε ημέρα του μήνα, ενώ το ιατρικό προσωπικό της καλύπτει και τα καθημερινά εξωτερικά ιατρεία.

Η έλλειψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού σε συνδυασμό με τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες δημιουργούν ζήτημα στην αποτελεσματική κάλυψη των καθημερινών εφημεριών της Κλινικής. Σε περίπτωση ασθένειας ή νόμιμης άδειας των υπηρετούντων ιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής δημιουργείται ζήτημα στην ομαλή λειτουργία και την εφημέρευση.  Την ίδια ώρα, Νοσοκομείο Βόλου και 5η Υγειονομική Περιφέρεια έχουν εδώ και μήνες εγκρίνει την πρόσληψη για την Παιδιατρική Κλινική ενός ιατρού ως επικουρικό προσωπικό, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας δεν προχωράει τη διαδικασία πρόσληψης.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.