Αλ. Μεϊκόπουλος: Ευθύνη μας να δικαιώσουμε τον κόσμο που μας δίνει δεύτερη ευκαιρία

Τόνισε ο βουλευτής αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ευθύνη που πρέπει να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να μετασχηματιστεί, εκφράζοντας πολιτικά και εκλογικά τον κόσμο που έδωσε δεύτερη ευκαιρία με η συμμετοχή του στις εκλογές για ανάδειξη νέου πρόεδρου του σχηματισμού, αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Αναφερόμενος στην προσέλευση του αντιδημάρχου Βόλου Κώστα Λούλη για να ψηφίσει στις εκλογές για πρόεδρο, εκτίμησε ότι ήταν μέρος προβοκάτσιας, που δεν τιμά την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του, ευχήθηκε να καταλάβει το λάθος του και να ζητήσει συγνώμη.

Όπως είπε, από τους 147.000 περίπου ψηφοφόρους που ψήφισαν για νέο αρχηγό, οι 40.000 ήταν νέα μέλη, από τα οποία πάρα πολύς ήταν νεαρός κόσμος, μεταξύ 20-35 χρονών.
Το στοίχημα που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και οι υποψήφιοι, να γίνει η εκλογή όχι με μια εσωκομματική διαδικασία, αλλά με ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, επετεύχθη, γιατί τελικά οι εκλογές ανάδειξης προέδρου, γιατί τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου για την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι εκλογές που αφορούν την κοινωνία, γιατί ο πρόεδρος είναι πολιτειακός παράγοντας και εν δυνάμει πρωθυπουργός, ανέφερε ο βουλευτής.

Ο κ. Μεϊκόπουλος επισήμανε ότι η εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε απογοήτευση, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προδιέγραψαν το τέλος του πολιτικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ωστόσο το χθεσινό αποτέλεσμα έβγαλε τον ΣΥΡΙΖΑ από τον «αναπνευστήρα» και ο κόσμος του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία.
«Αυτή η ελπίδα γεννά και μια μεγάλη ευθύνη, γι’ αυτό επέμενα εξαρχής ότι η ουσία είναι να διαβάσεις σωστά το αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει χώρος για πανηγυρισμούς, ούτε για οδυρμούς ή θλίψη, αλλά είναι μεγάλη η ευθύνη να διαβάσουμε σωστά το αποτέλεσμα ατό και να καταλάβουμε ότι επιτέλους θα πρέπει ως πολιτικός χώρος να μετασχηματιστούμε, εκφράζοντας πολιτικά και εκλογικά τον κόσμο αυτό», επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας.
Όπως ανέφερε, ο κόσμος αυτός δεν προέρχεται ούτε από την παραδοσιακή Αριστερά, ούτε έχει πολιτική συγκρότηση, όπως μπορεί να φαντάζονται ορισμένα στελέχη, ούτε είναι κόσμος που έχει εμπειρία από κομματική ζωή από ενεργοποίηση σε κομματικές διαδικασίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κόσμος αυτός δεν είναι ενεργοί πολίτες, δεν είναι άνθρωποι που αγωνιούν και γι’ αυτό είναι μεγάλη ευθύνη μας τον κόσμο αυτό να μπορέσουμε να τον δικαιώσουμε στη συνέχεια, να τον ενσωματώσουμε μέσα στον πολιτικό οργανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, να τον αξιοποιήσουμε και να τον αναδείξουμε.

«Είναι η δεύτερη ευκαιρία που δίνει ο κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ, του έδωσε μια πρώτη την προηγούμενη φορά με εκλογές και πολλά νέα μέλη για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, αργήσαμε χαρακτηριστικά να το εκμεταλλευτούμε και νομίζω ότι εάν και αυτή η ευκαιρία παρέλθει, η πτώση θα είναι εκκωφαντική», εκτίμησε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών με υποψήφιους τον Στέφανο Κασελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής, παραδέχτηκε ότι κάθε εκλογική διαδικασία είναι ανταγωνιστική, υπάρχουν εντάσεις, μπορεί να ανέβουν λίγο οι τόνοι, όμως το δεύτερο σκέλος είναι ότι είναι εκλογές που αφορούν υποψηφίους του ίδιους κόμματος, όπως δεν ήταν και η προηγούμενη διαδικασία με τους πέντε υποψήφιους. Όπως είπε, πολλοί περίμεναν ότι θα υπάρξουν διαλυτικές τάσεις και τοξικολογία στην ατμόσφαιρα, αλλά αυτές οι καταστάσεις έμειναν σε πολύ χαμηλή ένταση και έγινε μια πολιτισμένη δημοκρατική διαδικασία, η οποία εκτίμησε ότι θα επαναληφθεί στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Μέρος προβοκάτσιας ο κ. Λούλης
Σχετικά με την προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ του αντιδημάρχου Βόλου και πρώην Γ.Γ. Τουρισμού Κώστα Λούλη, ο βουλευτής δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε, γιατί από την επαγγελματική του διαδρομή μέχρι πρότινος θεωρούσε ότι ήταν ένας σοβαρός άνθρωπος. «Ξέρω τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ξέρω τις πολιτικές του ιδέες και διαδρομές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει καταξιωθεί επαγγελματικά στην πόλη μπορεί να αναπτύξει τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα συμπεριφορές που συνδέονται με μια προσπάθεια προβοκάτσιας», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο κ. Λούλης θα γίνει συμμέτοχος σε μια προσπάθεια να πέσει λάδι στη φωτιά, επειδή σίγουρα διάφοροι θα παρακολουθούσαν μια διαδικτυακή κυρίως συζήτηση, όπου λίγοι άνθρωποι που εκπορεύονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι πολύς από ον κόσμο που προσέρχονταν στις κάλπες ήταν του χώρου της δεξιάς. «Παρακολουθούσαν τη συζήτηση αυτή και σκέφτηκαν αυτό το αλγεινό πράγμα να στείλουν τον κ. Λούλη να κάνει ότι θέλει να ψηφίσει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να ρίξει λάδι στη φωτιά, Κατά τη γνώμη του ο κ. Λούλης έγινε μέρος μιας προβοκάτσιας», ανέφερε ο βουλευτής.
Ο ίδιος είπε ότι η ενέργεια αυτή δεν τιμά τον αντιδήμαρχο, την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του, ευχήθηκε να καταλάβει το λάθος του και κάποια στιγμή να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτό που έκανε, γιατί προφανώς υπήρχε σκοπιμότητα και δεν υπήρχε αγνή πρόθεση.

Πρόταση διακυβέρνησης της χώρας
Αναφερόμενος σε δημοσκόπηση που δείχνει ότι πάνω από το μισό ποσοστό των πολιτών ανησυχεί για την πορεία της χώρας, ο βουλευτής επισήμανε ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι ένα μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πρέπει να λειτουργήσει απλά ως αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς είναι αυτονόητο ότι θα ασκήσει κοινοβουλευτική πίεση, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι παίρνει πλέον και μια πρώτη εντολή από την κοινωνία να καταθέσει πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.
«Θα πρέπει, όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, να επεξεργαζόμαστε, να συνθέτουμε και να καταθέσουμε μια επίσημη κυβερνητική προγραμματική πρόταση, διότι αν θέλουμε να μετουσιώσουμε σε πολιτικό αίτημα την απογοήτευση που υπάρχει, θα πρέπει να έχουμε μια εναλλακτική και ο κόσμος να κάνει κτήμα του μια διαφορετική πρόταση», τόνισε.
Ο ίδιος είπε ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη, να απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες, όπως έχουν δημιουργηθεί, πρέπει να είναι ενιαία αι να εκφωνείται από όλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, για να μη ζήσουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.