Αλαλούμ με κινητοποίηση για συμβασιούχους στο Δήμο Βόλου

Δύο διαφορετικά ραντεβού, δεν έγινε κατάληψη αμαξοστασίων παράσταση στο Δημαρχείο

Αλαλούμ έγινε σήμερα το πρωί με προγραμματισμένη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου και με συγκέντρωση που ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας της Ν. Ιωνίας, τελικά έγινε και στην Καθαριότητα του Βόλου, ενώ συμβασιούχοι και κλαδικό σωματείο ΟΤΑ με εκπροσώπους φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Βόλου. Η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη είπε ότι θα ζητηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα των συμβασιούχων.

Στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το Δημαρχείο Βόλου, ενώ παραδόθηκε υπόμνημα για τους παιδικούς σταθμούς στον δήμαρχο, παραβρέθηκαν συμβασιούχοι, εκπρόσωποι Σωματείων, φορέων και ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.
Όπως ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου ο Βόλος είναι από τις λίγες πόλεις που δεν έγινε κατάληψη των αμαξοστασίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, που στην ουσία υποστηρίζει ότι οι συμβασιούχοι με πάνω από οκτώ μήνες σύμβαση είναι παράνομοι και υπάρχει το ενδεχόμενο, λόγω της ακυρότητας των συμβάσεων, να πληρώσουν τα χρήματα που έχουν δουλέψει ήδη.

Σύμφωνα με την κ. Καρυδάκη το Σαββατοκύριακο συνεδρίασε η Εκτελεστική της ΠΟΕ ΟΤΑ, που τελικά μετά από πιέσεις συμφώνησε με τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου, ενώ επιτέθηκε και κατά της πλειοψηφίας του Συλλόγου.
Όπως είπε «ενώ είχε κανονιστεί από χθες κινητοποίηση στις 9.30 στο αμαξοστάσιο της Ν. Ιωνίας και θα έπρεπε να έχουν κλείσει τα δύο αμαξοστάσια, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα από την πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, που καλούσε για 9.30 σήμερα το πρωί στο Αμαξοστάσιο Βόλου, προφανώς για να σπάσει όλη την κινητοποίηση».
Τελικά έγινε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο της Ν. Ιωνίας, στη συνέχεια μερικοί εργαζόμενοι πήγαν στο αμαξοστάσιο Βόλου, με την συνδικαλίστρια να αναφέρει ότι έγινε ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βόλου.

Η Εύη Καρυδάκη τόνισε ότι αυτό που δεν έγινε την Κυριακή και οι εργαζόμενοι βγήκαν για δουλειά, ενώ στην ουσία είναι απολυμένοι και δεν θα πληρωθούν, σήμερα πρέπει να κλείσουν τα αμαξοστάσια, ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των συμβασιούχων, καθώς ο δήμαρχος Ρόδου, με αφορμή την εξέλιξη αυτή είπε ότι η καθαριότητα πηγαίνει σε ιδιώτη.
Η συνδικαλίστρια είπε ότι θα ζητηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθούν αποφάσεις, ενώ ζήτησε από τους εργαζόμενους να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν τη δουλειά τους.

Υπόμνημα για παιδικούς σταθμούς
Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωτή δήλωσε ότι αποφασίστηκε να κατατεθεί ένα υπόμνημα στον δήμαρχο, με το οποίο ζητούν να ικανοποιηθούν όλα τα παιδιά που θα κάνουν αιτήσεις εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς.
Όπως ανέφερε οι αιτήσεις που γινόταν για εγγραφή παιδιών δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ και από τις 150.000 που αναμένεται να γίνουν στους παιδικούς σταθμούς θα απορροφηθούν 100.000 παιδιά, με αποτέλεσμα τα παιδιά που θα μείνουν εκτός να ψάξουν ιδιωτικό ή Δημοτικό παιδικό σταθμό με το ανάλογο τίμημα.
Μέχρι το Φθινόπωρο θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις για το θέμα. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΝΟΠΛΑΚΑΤ

Στα αιτήματα των συλλόγων και φορέων είναι να μη γίνει καμία απόλυση και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κυρίως για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, όπου υπάρχουν πολλοί συμβασιούχοι.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τον δήμαρχο Θάνο Θεοδώρου, που του έθεσαν το ζήτημα και ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάλεσμα για απεργία την Πέμπτη
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ζητά από την κυβέρνηση τώρα να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Όπως τονίζει, οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε γενικό ξεσηκωμό και σε συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν όπως και στην 24ωρη απεργία που θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιούνη, όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους ενώ παράλληλα καλούν το σύνολο των εργαζομένων, γυναικών, νέων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων ενάντια στις απολύσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.