Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Ροταριανού Ομίλου Βόλου: Αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας Νίκος Αγγελέτος

Σε μία όμορφη τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου, η τελετή αλλαγής ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Βόλου στο ξενοδοχείο Magnes, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Νέος πρόεδρος για το 2024 – 2025 στον Ροταριανό Όμιλο Βόλου είναι ο επιχειρηματίας Νίκος Αγγελέτος που ανέλαβε την προεδρεία από την Ζοέλ Ταμπουράκη, μέσα από συγκεκριμένη εθιμοτυπική διαδικασία, που ακολουθείται τα τελευταία 86 χρόνια.

Με σύνθημα “The magic of Rotary”, ο 80ος κατά σειρά πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου Νίκος Αγγελέτος, στην ομιλία του ευχαρίστησε την απερχόμενο πρόεδρος, κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους της νέας διοίκησης για την χρονιά 2024-2025, όπως είναι, η δημιουργία ψηφιακού μουσείου με την ιστορία του ομίλου. Ενός ιστορικού ομίλου από το 1938 και που όπως δήλωσε “θ’ αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για την ιστορία των Ρόταρυ. Επίσης, με την κλιματική κρίση να έχει κάνει αισθητή την παρουσία της, τα δυσάρεστα αποτελέσματα της οποία βιώσαμε στη Μαγνησία την περασμένη χρονιά, οφείλουμε με σεβασμό στο περιβάλλον να προωθήσουμε “πράσινες” ενέργειες και δράσεις. Εκτός όμως από την προστασία του περιβάλλοντος, καλούμαστε να προστατεύσουμε και την ανθρώπινη ζωή. Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας με την ενδοοικογενειακή βία και την εγκληματικότητα πραγματικά αποτελούν θέματα “γροθιά” για όλους μας. Μέσα από ημερίδες κι εκδηλώσεις για την παιδική κακοποίηση αλλά και για μία σειρά άλλων θεμάτων, στεκόμαστε δίπλα σε μία κοινωνία η οποία χρειάζεται τη συμβολή μας. Στόχος αυτής της χρονιάς να εντάξουμε τουλάχιστον 10 αξιόλογους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα αποτελέσουν ενεργά μέλη της “οικογένειας” του Ρόταρυ και θα προέρχονται από τον χώρο της επιστήμης, και του επιχειρείν”.

Μάλιστα, στην εκδήλωση, η “οικογένεια” των Ρόταρυ υποδέχθηκε τρία νέα μέλη και συγκεκριμένα, την Ιατροδικαστή Κατερίνα Μπαλντούμη, τον Επιχειρηματία Κώστα Σαράντη και τον Γυναικολόγο Μαρίνο Φάπα.

Στη συνέχεια ο διοικητής της 2475 περιφέρειας Ρόταρυ Νίκος Μαργαρόπουλος ευχαρίστησε τον Ροταριανό Όμιλο Βόλου για την πρόσκληση κι αναφέρθηκε κι αυτός με τη σειρά του στις προγραμματισμένες δράσεις της περιφέρειας 2475.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Αθανάσιος Τριγκώνης, φαρμακοποιός από τους πρώτους φαρμακοποιούς στη Ν.Ιωνία, που υπηρέτησε πρόεδρος στον Ροταριανό Όμιλο Βόλου την περίοδο 1983 – 1984,πραγματοποιώντας στον Βόλο το πρώτο συνέδριο, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία. Μάλιστα, στη θητεία του το σύνθημα ήταν «ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ -ΤΟ ΡΟΤΑΡΥ-ΥΠΗΡΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ”. Έχει αποκτήσει δύο φορές τον τίτλο “Paul Harris Fellow” και έχει υπηρετήσει τον όμιλο από όλες τις θέσεις ευθύνης.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο εμψηφισμένος διοικητής της 2475 περιφέρειας Ρόταρυ Νίκος Μαργαρόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δώρα Καναβιτσά,ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ Σεραφείμ Μαουσίδης, οι Πρόεδροι του Ροταριανού Ομίλου ΑΡΓΩ Νίκος Σερβετάς και Κώστας Καραγιάννης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΒΘΣΕ Βασίλη Κλειτσογιάννης κ.α.

Η βραδιά έκλεισε με γεύμα και όμορφη χαλαρή μουσική.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.