Αναφορά Μεϊκόπουλου-Παπανάτσιου στον Υπουργό Υγείας για τις προτάσεις των θεσσαλικών ιατρικών συλλόγων

Αναφορά κατέθεσαν οι Βουλευτές Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Υγείας για το από 7-8-2020 «Κοινό Δελτίο Τύπου των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας».

Στην αναφορά τους οι Βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, υποστηρίζουν τα  προτεινόμενα  από τους Ιατρικούς Συλλόγους Θεσσαλίας μέτρα για τον έλεγχο της Πανδημίας που περιλαμβάνουν την αναδιάρθρωση του ΕΟΔΥ με τη ταυτόχρονη ενίσχυσή του σε προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να γίνεται πιο γρήγορα η ιχνηλάτηση και η περιχαράκωση των αναπτυσσόμενων εστιών και τη καθιέρωση της εξέτασης δειγμάτων για τον Covid 19, με τη μοριακή μέθοδο PCR, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η κ. Παπανάτσιου και ο κ. Μεϊκόπουλος ζήτησαν από τον Υπουργό Υγείας να εξεταστούν οι προτάσεις των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας και να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες.

Στο κοινό δελτίο Τύπου, οι ιατρικοί σύλλογοι των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Θεσσαλίας ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε αμόλυντες τις υγειονομικές δομές και κυρίως τις δευτεροβάθμιες (νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές). Η αυστηροποίηση των ιατρικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στις δομές αυτές είναι πλέον αναγκαιότητα. Η χρήση μάσκας σε κάθε εισερχόμενο (προσωπικό, ασθενείς, συνοδοί) καθώς και η θερμομέτρησή τους θα πρέπει να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο.

Κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί επίσης η γρήγορη ανίχνευση των κρουσμάτων (συμπτωματικών και μη). Η ταχύτατη ιχνηλάτηση τους και η αποτελεσματική περιχαράκωση των αναπτυσσόμενων κατά περιοχές εστιών. Για το λόγο αυτό προτείνουμε την γενική αναδιάρθρωση του ΕΟΔΥ και την ενίσχυσή του με προσωπικό και εξοπλισμό. Θεωρούμε δε αυτονόητη την παράλληλη ενίσχυση και θωράκιση του Συστήματος Υγείας, ιδιαίτερα στις τουριστικές και απομακρυσμένες περιοχές και την καθιέρωση της εξέτασης δειγμάτων για τον covid-19, με την μοριακή μέθοδο PCR, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.