Ανακάλεσε μήνυση ο Μπέος για την «Καμόρα» στο Βόλο

Κατά του πρώην προέδρου του ΟΛΒ Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου

Ανακλήθηκε η μήνυση του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου κατά του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΒ Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου για τις καταγγελίες που έκανε σχετικά με «Καμόρα» που εκβίασε και απείλησε καταστηματάρχη, ο οποίος έστησε μπαρ – κοντέινερ σε κοινόχρηστο δημόσιο χώρο, στην παραλία του Βόλου.

Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά με δήλωση που κατέθεσε στο Δικαστήριο ο συνήγορος του δημάρχου, τόνισε ότι η μήνυση ήταν άνευ αντικειμένου, γιατί, μετά από δικαστική απόφαση τον Φεβρουάριο του 2020, το κοντέινερ απομακρύνθηκε από το χώρο που το είχε εγκαταστήσει επαγγελματίας.

Στις 25 Αυγούστου 2016, ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΒ είχε καταγγείλει στο Ράδιο ΕΝΑ ότι στην πόλη αρχίζει να επικρατεί λογική «Καμόρα» και εκβιασμών, με αφορμή καταγγελία επιχειρηματία επιχείρησης στο παραλιακό μέτωπο, ότι δέχτηκε εκβιασμούς, «διότι τοποθέτησε νόμιμα κοντέινερ, στο οποίο γινόταν εργασίες ενίσχυσης του εξωτερικού μπαρ και σε κάποιους δεν άρεσε» όπως είχε ισχυριστεί.

Ο κ. Σταυριδόπουλος είχε δηλώσει ότι «υπήρχε μια στάση την οποία δεν κατανοώ, αλλά από τα δείγματα που έχω, ανησυχώ ότι στην πόλη αρχίζει να επικρατεί μια λογική εκβιαστική και «Καμόρα», όταν ακούγονται εκφράσεις «θα στο κάψω» κλπ.» και είχε τονίσει ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να λειτουργούμε σε λογικές απειλής, αλλά υπάρχουν νόμοι και διοικητικές διαδικασίες που δεν λειτουργούν».

Η δήλωση αυτή του πρώην προέδρου του ΟΛΒ, είχε αποτέλεσμα ο σε αργία τότε δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος να καταθέσει την 1η Σεπτεμβρίου 2016 μήνυση σε βάρος του και αγωγή, με την οποία ζητούσε ποσό 50.000 € υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.