Αναστέλλει τη λειτουργία της η Χαλυβουργία

Σε αναστολή λειτουργίας των δύο εργοστασίων της στο Βόλο βρίσκεται από σήμερα Μ. Τρίτη η Χαλυβουργία Θεσσαλίας, που είναι η δεύτερη μεγάλη επιχείρηση της περιοχής, μετά τη Sovel.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Χαλυβουργίας Θοδωρή Γκλαβίνη, η εταιρία προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας των δύο εργοστασίων στην περιοχή του Βόλου, για 45 μέρες, λόγω του ότι δεν μπορούν να γίνουν εξαγωγές και, λόγω του κορωνοϊού, δεν μπορεί να φέρει πρώτη ύλη (σκραπ) με πλοία από άλλες χώρες.

Στους περίπου 400 εργαζόμενους των δύο εργοστασίων έγινε αναστολή της σύμβασης εργασίας, θα ενταχθούν στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των 800 €, ενώ η εταιρία θα καταβάλει το 15νθήμερο του Απριλίου, το Δώρο Πάσχα και δώσει διατακτικές των 200 €.

Σημειώνεται ότι σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται από τις 2 Απριλίου 2020 και η Sovel Αλμυρού και οι περίπου 300 εργαζόμενοι που για έναν μήνα δεν θα εργαστούν, θα πληρωθούν ποσοστό 50% του μισθού τους, οι ασφαλιστικές τους εισφορές δεν θα επηρεαστούν, ενώ θα πάρουν συμπλήρωμα από τον ΟΑΕΔ ένα ποσοστό 10% του μισθού τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.