Ανοίγει ξανά η υπόθεση αθώωσης για απόδραση απ΄την Κασσαβέτεια

Έφεση επί της απόφασης άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας

Την υπόθεση αθώωσης πρώην κρατούμενου ισοβίτη, που αθωώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019, για απόδραση από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, ανοίγει ξανά η έφεση που άσκησε κατά της απόφασης του Δικαστηρίου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου και η υπόθεση θα οδηγηθεί ξανά στο ακροατήριο αυτή τη φορά του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου άσκησε έφεση επί της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, για την αθώωση του 62χρονου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, διότι διαπιστώθηκε πλημμέλεια και εσφαλμένη εκτίμηση της ακροαματικής διαδικασίας, λόγω των ελλιπών στοιχείων του αποδεικτικού υλικού, όπως και των στοιχείων που συνελέγησαν στην αστυνομική έρευνα που προηγήθηκε.

Σκοπός της εισαγγελικής παρέμβασης, αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία να αξιολογηθούν με τον δέοντα τρόπο. Σύμφωνα με το άρθρο 486 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ο εισαγγελικός λειτουργός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά απόφασης του Μονομελούς ή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, για διάστημα μέχρι 10 ημέρες από την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Ο 62χρονος πρώην κρατούμενος της Κασσαβέτειας, λίγους μήνες πριν την αποφυλάκιση του, δραπέτευσε χρησιμοποιώντας ξύλινη σκάλα, αλλά στη συνέχεια το μετάνιωσε και επέστρεψε πίσω στη φυλακή μετά από εννιά μέρες που απόλαυσε την ελευθερία του.

Ο άνδρας που αποφυλακίστηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2018, οδηγήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της απόδρασης, με το Δικαστήριο τελικά να τον κρίνει αθώο. Ο άνδρας, που κατάγεται από χωριό της περιοχής Αγιάς Λάρισας, βρισκόταν στην Κασσαβέτεια, καθώς είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 17 Φεβρουαρίου του 2018 στις 02.02 μετά τα μεσάνυχτα, ο κρατούμενος πήρε μια ξύλινη σκάλα στήνοντας την στην περίφραξη δίπλα από τον οικίσκο του χοιροστασίου και αποχώρησε, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους φρουρούς, σαν κύριος.

Σύμφωνα με την απολογία του πήγε σε μαντρί που είχε τα ζώα του, μένοντας εκεί για τις ημέρες που ήταν δραπέτης, αλλά στις 26 Φεβρουαρίου αποφάσισε να επιστρέψει πίσω και παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Λάρισας, όπου και εξέτισε το υπόλοιπο της ποινής, μέχρι την αποφυλάκισή του.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του κατηγορούμενου, παρατηρώντας δηκτικά πως η απόδραση από τη Κασσαβέτεια μοιάζει με το να φεύγει κάποιος από ένα νηπιαγωγείο, με την δικαστή να δέχεται την πρόταση αφήνοντας ελεύθερο τον 62χρονο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.