Άννα Μαρία Παπαδημητρίου: Προσωρινή η διέλευση στη γέφυρα Μπελεγρίνου για πρόσβαση στο Ν. Πήλιο

Δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ η αντιπεριφερειάχης Μαγνησίας και Σποράδων

Το γεγονός ότι η Περιφέρεια κάνει τις προσωρινές αποκαταστάσεις στο ύψος της γέφυρας Μπελεγρίνου μετά τα Καλά Νερά, μετά από πολλά αιτήματα κατοίκων για βατότητα του δρόμου και απρόσκοπτη διέλευση των ανθρώπων και μετά από άδεια που έχει εξασφαλίσει από το υπουργείο, επισήμανε η Άννα Μαρία Παπαδημητρίου αντιπεριφερειάχης Μαγνησίας και Σποράδων. Όπως ανέφερε οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν στις 10 Απριλίου.

Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των προσωρινών αποκαταστάσεων, η Περιφερειακή Ενότητα θα δώσει πρόσβαση στο οδικό δίκτυο, με προσωρινή επιχωμάτωση, στη θέση της γέφυρας Μπελεγρίνου μετά τα Καλά Νερά, ώστε θα δοθεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα και να έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες για τους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Ν. Πηλίου, ενόψει του Πάσχα.
Όπως ξεκαθάρισε, με αφορμή διαμαρτυρία του Δήμου Ν. Πηλίου που ζητά παρεμβάσεις υφυπουργών, ζητώντας να αναλάβει ο ίδιος την εκτέλεση του έργου, «ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιτζικός ή το υπουργείο, όταν θα κάνουν τα έργα, μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ποιος θα κάνει το έργο και να προχωρήσουν στις μόνιμες αποκαταστάσεις».

Η κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι η Περιφέρεια έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα να προχωρά σε προσωρινές αποκαταστάσεις, όπως κάνει άλλωστε, σε δρόμους και γέφυρες που ανήκουν στο δικό της οδικό δίκτυο.
Όπως είπε, υποβλήθηκε στο υπουργείο αίτηση για να γίνει αποκατάσταση στη γέφυρα, δόθηκε η δυνατότητα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου να προχωρήσει σε μόνιμες αποκαταστάσεις, η Π.Ε. Μαγνησίας υπέβαλε δεύτερο αίτημα για εντελώς προσωρινή αποκατάσταση και προχώρησε άμεσα για να υπάρχει βατότητα στο οδικό δίκτυο.
«Βλέπουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία τριήμερα και αποφασίσαμε να το κάνουμε, έχοντας συνεννοηθεί με τον Στρατό και με τον περιφερειάρχη, να αποκατασταθεί το επίχωμα με τρόπο ασφαλή, ώστε να βοηθήσουμε, μετά από άπειρα αιτήματα στην Περιφέρεια κατοίκων του Νοτίου Πηλίου, για βατότητα του δρόμου και απρόσκοπτη διέλευση των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Η αντιπεριφερειάχης ανέφερε ότι ο Δήμος Ν. Πηλίου ανακοίνωνε ότι θα μπει και επισκευάσει τη γέφυρα, δεν κατέθεσε μελέτη και δεν πήρε άδεια από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μαγνησίας, οπότε και η Π.Ε. Μαγνησίας πήρε την πρωτοβουλία να κάνει την προσωρινή αποκατάσταση για το καλό του κόσμου.

«Δεν θέλουμε να μπούμε σε ανταγωνισμό με τον Δήμο Ν. Πηλίου, θέλουμε τα τελειώσει το πρόβλημα πολύ σύντομα και στις 10 Απριλίου που θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες, ας μπει ο Δήμος να κάνει ότι θέλει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαδημητρίου.
Η ίδια είπε ότι τόσο καιρό δεν γινόταν το έργο, γιατί τώρα βρέθηκε το κονδύλι για το σκοπό αυτό, μιας που υπάρχουν πάρα πολλές αποκαταστάσεις ζημιών.

Επίσης τόνισε ότι στην 1 Απριλίου ο Στρατός θα αποξηλώσει την γέφυρα τύπου Μπέλλεϋ και ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία με δύο ρεύματα ανά κατεύθυνση.

Όσον αφορά στις ενέργειες που έγιναν την Τρίτη, ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν μηχανήματα της Περιφέρειας και έσκαβαν στο σημείο εμφανίστηκε ένα μηχάνημα, που είναι άγνωστο σε ποιόν ανήκει, που άρχισε να σκάβει από την άλλη μεριά, η Π.Ε. είπε στον χειριστή να φύγει, γιατί εκείνη εκτελεί το έργο, αλλιώς θα ενημερωθεί η Αστυνομία, ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης που είδε αυτή την εικόνα επί τόπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.