Άνοιξε τις πόρτες των υπουργείων η Νέα Δημοκρατία για να υποδεχθεί τον…δικό της Αχιλλέα Μπέο

Είχε συναντήσεις με Γεωργιάδη, Καραμανλή και Θεοδωρικάκο

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες έγιναν σε ένα άριστο και εποικοδομητικό κλίμα, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο Δήμαρχος Βόλου συνοδευόταν από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Χρήστο Μπουκώρο, που είχε και την πρωτοβουλία για τον προγραμματισμό των συναντήσεων, θέτοντας υπόψη των υπουργών εκκρεμή ζητήματα της πόλης και του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπέος συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και του έθεσε το θέμα της επικαιροποίησης της απόφασης για χρηματοδότηση των δύο κυκλικών κόμβων (Λαρίσης – Αθηνών και Πολυμέρη – Σταδίου) που ήδη έχει εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ακόμη τέθηκε με έμφαση το θέμα της κατασκευής νέας γέφυρας στην εθνική οδό Βόλου -Αθηνών στο ύψος του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, στις Αλυκές (Αλιγαρόρεμα), καθώς η υπάρχουσα που κατασκευάστηκε προ 70ετίας, περίπου, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον φόρτο της κυκλοφορίας, εγκυμονεί κινδύνους για ατυχήματα και είναι αμφιβόλου, πλέον, στατικότητας.

Τέλος υπόψη του υπουργού τέθηκε το θέμα της συντήρησης της σήραγγας του περιφερειακού, στη Γορίτσα, αλλά και κυρίως η ολοκλήρωση του έργου του Περιφερειακού που έχει αφεθεί για χρόνια στην τύχη του, με μεγάλα και σημαντικά τμήματα, που θα τον καταστούσαν απολύτως λειτουργικό να παραμένουν στα χαρτιά.

Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε ότι θα τεθούν στις προτεραιότητες του υπουργείου του

Με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, συζητήθηκαν θεσμικά θέματα της Αυτοδιοίκησης γενικότερα, ενώ από πλευράς του Δημάρχου τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης για την κατασκευή νέων διδακτηρίων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στέγασης των σχολείων και να εξαλειφθούν οριστικά απαράδεκτα φαινόμενα, όπως η λειτουργία τάξεων σε κοντέινερς κλπ.

Τέλος με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, συνάντηση κατά την οποία παρέστη και ο δημοτικός σύμβουλος και γεν. γραμματέας Τουρισμού, κ. Κων. Λούλης, συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητάς του, που αφορούν την ευρύτερη περιοχή μας.