ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πιστή στον κοινωνικό πόλεμο της χούντας του επιχειρείν η δημοτική αρχή Βόλου

Μετά τον Π. Καμένο βρίσκεται και δεύτερος “πολιτικός άνδρας” να καλωσορίσει τα αμερικάνικα στρατεύματα και την αναβάθμιση της ΝΑΤΟΛϊκής παρουσίας στην περιοχή της Θεσσαλίας. Στη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κατά τα άλλα “υπερκομματικός” και “αντικυβερνητικός” δήμαρχος Βόλου υπερασπίστηκε και εκθείασε (με το γνωστό του τρόπο…) την εγκατάσταση των αμερικάνικων στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο, αναπαράγοντας την κυβερνητική φρασεολογία, σα δεκανίκι του υπουργείου Άμυνας. Το “καλωσήρθε το δολάριο” φαίνεται πως ενώνει την αστική πολιτική και μετατρέπεται σε πέπλο εξωραϊσμού της επικίνδυνης πολεμικής κλιμάκωσης. Είναι το φτηνό δέλεαρ για να κλείσουν μάτια και στόματα στους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς των αστικών τάξεων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η εν λευκώ στήριξη της πολεμικής προετοιμασίας δεν έχει να κάνει με την “ενίσχυση της τοπικής οικονομίας” από την παρουσία των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. «Η δημοτική αρχή του Βόλου, όπως και το σύνολο του αστικού κόσμου στη χώρα μας, αντιλαμβάνεται τον πόλεμο και τους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς ως πεδίο κερδοφορίας για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η Lafarge εξάλλου, τα συμφέροντα της οποίας προστατεύουν ως “κόρην οφθαλμού”, αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα της ένταξης των επιχειρηματικών σχεδίων στο πολεμικό σαφάρι, με τη δεδηλωμένη εμπλοκή της στο πόλεμο της Συρίας. Από το φαγοπότι τον γερακιών του πολέμου οι λαοί όχι απλά δεν βελτιώνουν την οικονομική τους θέση, αλλά χορταίνουν με πόνο και δάκρυα. Από αυτή την άποψη η σύνδεση της πολεμικής προετοιμασίας με την “οικονομική άνθιση” για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα δεν είναι απλά ψευδής, αλλά είναι και χυδαία, καθώς επενδύει με σαφήνεια στο θάνατο. Η επέκταση της παρουσίας πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή μας και η ενεργή ένταξη του ελληνικού κράτους σε αυτούς τους σχεδιασμούς δε γίνεται για πλάκα», αναφέρεται στην ανακοίνωσε.

Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η δημοτική αρχή του Βόλου, υλοποιώντας και κλιμακώνοντας το γενικό πνεύμα της σύγχρονης αστικής πολιτικής, εισήγαγε από την εκλογή της μέχρι σήμερα ένα δόγμα άγριου κοινωνικού πολέμου εναντίων όσων αντιστέκονται, προκειμένου να περιφρουρηθούν και να ενισχυθούν τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ. Το μπαράζ διώξεων και μηνύσεων, η μεθοδική χρήση κρατικών και παρακρατικών δυνάμεων καταστολής, ο εξοβελισμός κάθε μορφής αντίστασης και κυρίως η επιθετική πολιτική σε ότι είναι δημόσιο αποτελούν την έκφραση του σχεδίου τσακίσματος του “εσωτερικού εχθρού” ή αλλιώς του εχθρού λαού.

«Η συζήτηση αυτή λαμβάνει χώρα μερικές ημέρες πριν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, της κορυφαίας αντιστασιακής πράξης ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα, που φανέρωσε με τον πλέον επώδυνο τρόπο στο λαό το χαρακτήρα και το ρόλο του ΝΑΤΟ. Η σύγχρονη χούντα του επιχειρείν, στο βωμό της οποίας πρέπει να θυσιαστούν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, το περιβάλλον και η υγεία “για να προσελκύσουμε επενδύσεις”, την οποία ασπάζεται ευλαβικά τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και η δημοτική αρχή του Βόλου, όλως τυχαίως έχει τα ίδια στηρίγματα με εκείνη των συνταγματαρχών. Η δημοτική αρχή Βόλου συναγωνίζεται τους συνταγματάρχες και σε γελοιότητα… Οι χούντες όμως πέφτουν με Πολυτεχνεία και λαϊκές εξεγέρσεις. Εξεγέρσεις που οφείλουν να μην αμφισβητούν μόνο το πολιτικό προσωπικό και τις μαριονέτες της αστικής διαχείρισης, αλλά το σύνολο του σάπιου κόσμου της επαιτείας για ένα πιάτο ψωμί, τη στιγμή που γύρω μας κάνουν πασαρέλα εκατομμύρια, που προέρχονται από το μόχθο του κόσμου της δουλειάς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.