Αντιδράσεις για τη συμπληρωματική σύμβαση των κυκλικών κόμβων

Τις αντιδράσεις των μειοψηφιών πυροδότησε το θέμα της συμπληρωματικής σύμβασης για την κατασκευή των τεσσάρων κυκλικών κόμβων και του επιπλέον ποσού των 360.000 €, που τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Κάνοντας τοποθέτηση ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας τόνισε ότι πρόσθετοι πίνακες και συμπληρωματικές συμβάσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τους προϋπολογισμούς δεν τις ψηφίζει και σε αυτή τη σύμβαση για τους 4 κυκλικούς κόμβους, ένα έργο με αρχική πίστωση 1.600.000 € υπογράφηκε σύμβαση 750.000 € και εγκρίθηκε συμπληρωματικό ποσό 360.000 €.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης, ανέφερε ότι η αύξηση της συμπληρωματικής σύμβασης είναι 30% κι όχι 50% που επικαλέστηκε ο κ. Γαργάλας και διευκρίνισε ότι πάει στην αρχική σύμβαση. “Αν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει ο κ. Γαργάλας την εισήγηση για τις συμπληρωματικές εργασίες δε θα μιλούσε έτσι. Δεν είναι από πλαστελίνη τα έργα κ. Γαργάλα. Στον πρώτο κυκλικό κόμβο είδαμε υποχωρήσεις του εδάφους”, τόνισε.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι επειδή δίνεται δημόσιο χρήμα από το Υπουργείο δε σημαίνει ότι θα πρέπει να σπαταλιέται έτσι, ενώ ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός είπε ότι όταν υπάρχει συμπληρωματική σύμβαση αλλοιώνεται η μειοδοσία, ωστόσο συμπλήρωσε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν εγκρίσεις από τα συμβούλια, πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα και δεν είναι δημοτικό το χρήμα, η παράταξη συμφωνεί.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος τόνισε ότι “με εξαίρεση τον κ. Μιτζικό οι υπόλοιποι θα αντιδρούν και δε θα εγκρίνουν κανένα έργο. Κι επειδή πλησιάζουν εκλογές και θα ναι λυπηρό να μην είστε εδώ να διασκεδάζουμε μαζί σας και στον Τσίπρα να πάτε, είτε θέλετε είτε όχι τα έργα που έχουμε προγραμματίσει θα γίνουν. Μέχρι Φεβρουάριο – Αρχές Μαρτίου θα παραδοθεί ο τέταρτος κόμβος, το γυμναστήριο Αγριάς, το Βασδέκειο, οι ειδικές διαδρομές, θα χει ξεκινήσει το Δημοτικό Θέατρο και το πάρκιγνκ της Φιλελλήνων”.

Ο κ. Μπέος, τέλος, επιτέθηκε κατά του συμβούλου των «Δρόμων Συνεργασίας» Θωμά Κλημόπουλου, που του ζήτησε να μην επαναλάβει όσα έκανε σε συνεδρίαση του Δ.Σ., δηλαδή να σηκώνει το μικρόφωνο, να χτυπάει στο χέρι το έδρανο και να φέρνει στην αίθουσα μπαχαλάκηδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.