Αντιδράσεις για την τοποθέτηση εορταστικού φωτισμού (video)

Σκληρή επίθεση Μπέου κατά Γαργάλα - Αποστολάκη

Αντιδράσεις των παρατάξεων των μειοψηφιών πυροδότησε η λήψη απόφασης για την έγκριση μελέτης και διενέργειας της υπηρεσίας “Τοποθέτηση εορταστικού φωτισμού Δήμου Βόλου έτους 2018”, προϋπολογισμού 100.000 €, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός δήλωσε ότι σε κάθε δένδρο υπάρχουν λαμπάκια με χρήματα των δημοτών. Όπως είπε, ο Δήμος έχει υπαλλήλους για τον φωτισμό και όταν φτάσει η ώρα και δεν φτάνουν τότε θα αποφασίσει να αναθέσει σε ανάδοχο.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας, ανέφερε ότι προτιμότερο θα ήταν αντί για λαμπάκια, ο Δήμος θα μπορούσε να δώσει ποσό 200 € σε 500 οικογένειες, για να πιάσουν τόπο τα χρήματα των δημοτών.
Ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι ο Δήμος έχει 22 εκ. € αποθεματικό και δεν θα ρωτήσει τις μειοψηφίες για τα έργα που θα κάνει.
Στη διάρκεια διαλόγου, ο δήμαρχος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κ. Γαργάλα, ζήτησε να σταματήσει το σόου, ενώ ζήτησε προσωπικά και οικογενειακά θέματα να μένουν εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αποκάλεσε τους ανεξάρτητους συμβούλους λαμόγια.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την αντιπαράθεση με τις ύβρεις που εξαπέλυσε ο Αχιλλέας Μπέος κατά των συμβούλου Ιάσονα Αποστολάκη και Κώστα Γαργάλα, από το 1:02:00

Βεβήλωση της ιστορικότητας της Ν. Ιωνίας
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη διαμόρφωση δημοτικού χώρου επί των οδών Μαιάνδρου – Καισαρείας.
Ο Κ. Γαργάλας δήλωσε ότι η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να κατεδαφίσει τον συγκεκριμένο χώρο, είναι βεβήλωση της ιστορικότητας της Ν. Ιωνίας και θα καταγραφεί στα πιο μαύρα κατάστιχα της τοπικής ιστορίας.

Τέλος, κατά πλειοψηφία απόφαση ελήφθη για την επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και συγκεκριμένα του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Μ. Αλέξανδρος», του Ιππικού Συλλόγου «Οι Κένταυροι», του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου, του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου και του Ομίλου Ερευνών Πηλίου.
Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου ρώτησε με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή, πως θα γίνει η διαχείριση των ποσών και αν υπάρχουν αιτήσεις για επιχορήγηση.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβας απάτησε ότι οι Σύλλογοι που θα επιδοτηθούν είχαν 100% έτοιμα τα δικαιολογητικά και ότι τα τιμολόγια θα πάνε προς έγκριση στον επίτροπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.