Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο

Αντιφασιστική συγκέντρωση οργάνωσαν σήμερα το απόγευμα κόμματα, φορείς και συλλογικότητες στο Βόλο, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ έγινε πορεία στην οδό Ερμού.

Ο Παντ. Μαστρογιάννης μέλος της Πράσινης Αριστεράς τόνισε ότι το κόμμα με τους πολίτες, έδωσαν το παρόν για να διαδηλώσουν ότι η ακροδεξιά δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι παρά την πολιτική των δύο άκρων που εφαρμόζει και θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Επίσης τόνισε ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να συστρατευθούν σε ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο.

Ο Νίκος Κανελλής της οργάνωσης «Ξεκίνημα» τόνισε ότι αριστερές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση, ένα χρόνο από την ημέρα που η Χ.Α. καταδικάστηκε ως εγκληματική και ναζιστική οργάνωση, κάτι που το αντιφασιστικό κίνημα φωνάζει πολλά χρόνια. Όπως είπε, η απόφαση ήταν χτύπημα στον φασισμό, νίκη του αντιφασιστικού κινήματος κι όχι του λεγόμενου αστικού δημοκρατικού κόσμου.
«Ωστόσο βλέπουμε ότι ένα χρόνο μετά, οι φασίστες επανέρχονται με ομάδες κρούσης με οργανωμένο σχέδιο επιθέσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και προσπαθούν να ανακάμψουν κάτι που δείχνει ότι η απειλή του φασισμού δεν έχει τελειώσει και οι αιτίες που το γεννούν είναι εδώ. Επανέρχεται η θεωρία των δύο άκρων. Ο κόσμος πρέπει ενωτικά να τους αντιπαλεύει μέχρι να εξαλειφθεί ο κίνδυνος», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.