Αντιμέτωποι με «κύμα» κατασχέσεων οι Βολιώτες

Έντονες οι αντιδράσεις για τις κατασχέσεις για οφειλές του Δήμου

«Κύμα» κατασχέσεων έχει σηκωθεί το τελευταίο διάστημα, από το Δημόσιο σε βάρος συμπολιτών για χρέη, στο οποίο προστίθενται και οι κατασχέσεις για οφειλές προς το Δήμο, για τις οποίες υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Σημειώνεται ότι ο Δήμος διεκδικεί ποσό 13 εκ. € από 672 οφειλέτες για την περίοδο 1997-2016 για οφειλές που φτάνουν από 500 μέχρι και πάνω από 2 εκ. €.

Στις τράπεζες επικρατεί «οργασμός» κατασχέσεων, τόσο από τις ίδιες, όσο και από το Δημόσιο, αλλά και από το Δήμο Βόλου, με τους υπαλλήλους να αντιμετωπίζουν καθημερινά δεκάδες περιπτώσεις κατασχέσεων και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών.
Ακόμη, αυτή την περίοδο ΔΟΥ Βόλου άρχισε να στέλνει «ραβασάκια» σε όσους δεν έχουν φροντίσει να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, προειδοποιώντας ότι θα λάβει «διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα», σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συμπολίτη, που έμεινε ο ίδιος και η οικογένειά του χωρίς Ευρώ για τις γιορτές, διότι του κατασχέθηκε, για οφειλές προς το Δήμο Βόλου, από τέσσερις λογαριασμούς διαφορετικών τραπεζών, ποσό 900 €.
Ο ίδιος προέτρεψε όλους όσοι οφείλουν, να πάρουν άμεσα τα χρήματά τους από τις τράπεζες για να μην βρεθούν χρονιάρες μέρες στην ίδια τύχη με τον ίδιο…

Κάλεσμα Κ. Χαλέβα για διαμαρτυρία
Ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Χαλέβας καταγγέλλει την πολιτική του Δήμου Βόλου και με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα τονίζει: «Απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Δήμος βόλου μέσα στην περίοδο των εορτών προέβη στη δέσμευση λογαριασμών των δημοτών για μικροποσά οφειλών που είχαν οι δημότες και σε πολλές περιπτώσεις ποσά που ήδη είχαν εξοφληθεί προ πολλού.
Θα έπρεπε να είχαν την ευαισθησία να κάνουν πρώτα τον έλεγχο της οφειλής και μετά να προβούν στις δεσμεύσεις λογαριασμών, αλλά δεν το έπραξαν. Άντε να δούμε τι θα δούμε ακόμη σ’ αυτόν τον τόπο», τονίζει.
Ο ίδιος καλεί τους συμπολίτες που βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να τους δεσμεύσουν τους λογαριασμούς να επικοινωνήσουν με το 6944352932 «να συζητήσουμε την περίπτωση και όλοι μαζί να προβούμε σε μια ουσιαστική διαμαρτυρία για να αποτρέψουμε αυτές τις συμπεριφορές», τονίζει.

Σύμφωνα με τον Κώστα Χαλέβα, κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να γνωρίζει καλύτερα τις προτεραιότητες των πληρωμών που πρέπει να κάνει και είναι απάνθρωπο για οποιοδήποτε λόγο να του δεσμεύουν τα χρήματα για μικροοφειλές, στερώντας έτσι να τα διαθέσει ενδεχομένως για κάποια αγορά φαρμάκων ή μια επικείμενη θεραπευτική επέμβαση.
«Μέχρι τώρα είχαμε το κράτος με απάνθρωπη συμπεριφορά, τώρα έχουμε τον Δήμο. Ευτυχώς που η Περιφέρεια, παρ’ όλο το δικαίωμα, δεν επέβαλε κανέναν φόρο», καταλήγει ανάρτηση του Κώστα Χαλέβα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.