Δημοτικό Συμβούλιο: Επίθεση Μπέου με χυδαίες εκφράσεις κατά Αποστολάκη και λογοκρισία κατά ΛΑΣ

Σοβαρά ερωτήματα Τσιμπανάκου σε σχέση με τις επισημάνσεις του ορκωτού ελεγκτή στον ισολογισμό

Από αντιπαραθέσεις και αποχωρήσεις των παρατάξεων της α’ ελάσσονος μειοψηφίας και της ΛΑΣ χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που ενέκρινε τον ισολογισμό του έτους 2020 και τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Κατά την ενημέρωση του σώματος, ο δήμαρχος Αχ, Μπέος ενημέρωσε το σώμα για τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση και επιτέθηκε κατά του επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Α. Παπαδούλη, που απουσίαζε, με αφορμή όσα είχε πει για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων.
Επίσης επιτέθηκε κατά του επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκη, για δηλώσεις που είχε κάνει ότι είμαστε χρόνια πίσω από τη Λάρισα και κοιμόμαστε, η Λάρισα μπήκε σε πρόγραμμα Open Mall κι εμείς είμαστε μόνο παρτέρια…

Ο Αχ. Μπέος κατηγόρησε τους «Δρόμους Συνεργασίας», όταν ήταν “ρουφιάνοι στην Αστυνομία” και τόνισε ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» σε εκείνη την παράταξη ανήκει, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση και την αποχώρηση των συμβούλων της παράταξης από την αίθουσα.

Για το θέμα που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης, είπε ότι ο Δήμος κατέθεσε αίτημα για τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου (Open Mall) και η απάντηση του διευθυντή του Δήμου Βόλου, ήταν ότι έγιναν πολλές συναντήσεις, φωτογράφηση των καταστημάτων στην περιοχή παρέμβασης, αλλά ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έπεισε τον αναγκαίο αριθμό επιχειρήσεων να συμμετάσχουν.
«Ο Δήμος ήταν 100% έτοιμος, χρειαζόταν 77 επιχειρήσεις, που υπήρχαν, για να ενταχθεί, αλλά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ του Εμπορικού Συλλόγου, γυρνούσε όλα τα μαγαζιά και απέτρεπε τους καταστηματάρχες να μπουν στο πρόγραμμα για να κάνουν κακό στο Δήμο. Αυτοί ήταν», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος είπε ότι με τον τρόπο που λειτουργούν οι μειοψηφίες στις επόμενες εκλογές δεν θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο και θα εκλεγεί δια βοής. «Ελάτε να συνεργαστούμε για την πόλη και όχι με τα συμφέροντα του καθένα. Καταθέστε προτάσεις και θα κάνουμε το καλύτερο», προέτρεψε τις μειοψηφίες.

Ακολούθησε κόντρα με την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, που σχολίασε τους κυκλικούς κόμβους και το κυκλοφοριακό, με τον δήμαρχο να απαντά ότι το πρόβλημα έχει λυθεί κατά 50%.

Κατά την επιστροφή του κ. Αποστολάκη στην αίθουσα, για να συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος επιτέθηκε προς τον ίδιο με χυδαίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, λέγοντας ότι δεν είχε το θάρρος να μείνει στην αίθουσα και να ακούσει αυτά που είχε να πει.

Ο δήμαρχος βγήκε από την αίθουσα και τη «σκυτάλη» των ύβρεων πήραν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας προς την παράταξη Αποστολάκη, ενώ η ΛΑΣ ζήτησε το λόγο, δεν της δόθηκε άμεσα και στη συνέχεια οι παρατάξεις ΛΑΣ και «Μαζί για το Βόλο» αποχώρησαν.

Ο ισολογισμός
Πλεονασματικός κατά 2.518782,65 € είναι ο Ισολογισμός του 2020 για τον Δήμο Βόλου, όπως προκύπτει από την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας, που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Ισολογισμός αφορά τη διαχειριστική περίοδο από 1.1.2020 έως 31.12.2020, κατά την οποία τα έσοδα ήταν 54.113.827,65 € και τα έξοδα 51.595.044,59 €.

Το οικόπεδο για το Δικαστικό Μέγαρο
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σημειακή τροποποίηση του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Π.Σ. Δήμου Βόλου στο Ο.Τ.1274 συνοικίας Νεάπολης για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στη συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση.
Σύμφωνα με την υπηρεσία το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο εμφανίζεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο με κόκκινο περίγραμμα και προτεινόμενη χρήση «Γενική Κατοικία». Με την 8462/15-3-1971 Απόφαση Νομάρχη, ολόκληρη η έκταση του Ο.Τ. (εμβαδού 15.000 τ.μ.) έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Δημοσίων Εργων και σήμερα λειτουργεί ως «Τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δ.Ε. Θεσσαλίας».
«Επομένως, για την μελλοντική εγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου κρίνεται κατ’ αρχήν αναγκαία η σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Π.Σ. Δήμου Βόλου (ΦΕΚ 237/ΑΑΠ/4-11-2016) έτσι ώστε το συγκεκριμένο Οικοδομικό Τετράγωνο να υπαχθεί όσον αφορά τη γενική πολεοδομική λειτουργία του σε χρήση πολεοδομικού κέντρου αντί της χρήσης «Γενική Κατοικία» και συγκεκριμένα στη χρήση «Διοίκηση», αναφέρεται στην εισήγηση.

Απάντηση στους εργαζόμενους
Απαντώντας σε επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ που είχε κατατεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα ΜΑΠ, τις ιατρικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς των εργαζομένων, ο δήμαρχος τόνισε ότι για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας βρήκε ο διαγωνισμός για δύο έτη και θα χορηγηθούν στους εργαζόμενους, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Για τις ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς, παρέπεμψε σε επιστολή του ιατρού Εργασίας Χρ. Φορτούνα, που ανέφερε ότι ο Δήμος έκανε προμήθεια 100 εμβολίων Ηπατίτιδας Α’, αλλά παρά την έναρξη των εμβολιασμών από τον Ιούλιο έγιναν μόνο 23 εμβολιασμοί και τα 77 εμβόλια έληξαν στον Αύγουστο του 2021.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.