Αντίθετος στην εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής

Πρόσκληση ΛΑΕ για αντιμνημονιακό μέτωπο με οικονομική και νομισματική κυριαρχία

Πρόσκληση για τη δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου που θα διεκδικήσει ξανά τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία, την οικονομική και νομισματική ανεξαρτησία της χώρας, απηύθυνε η Λαϊκή Ενότητα, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων εντός του 2019, ενώ ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι με το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε μέχρι το 2060, υποθηκεύει ακόμη δύο γενιές Ελλήνων. Για το θέμα της ΔΑΜΒ και ενώ για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους εργαζόμενους, τάχθηκε κατά της λύσης της Επιχείρησης, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε άλλες καταστάσεις.

Ο ευρωβουλευτής είπε ότι η περιοδεία του στην περιοχή είναι αφιερωμένη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και τόνισε ότι οι δυνάμεις της ΛΑΕ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια, με αιτήματα την αποκατάσταση προεκλογικού τύπου αλλά ζητάμε με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι και τα αιτήματά τους, να τα διεκδικήσουμε να αλλάξουν την κατάσταση», ανέφερε.

Υποθηκεύεται το μέλλον δύο γενεών
Το στέλεχος της ΛΑΕ εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς οι πολιτικές που έχουμε υποταχθεί δεν οδηγούν σε ξέφωτο.
«Αυτή η κυβέρνηση με τρίτο μνημόνιο, δεν συνέχισε μόνο την καταστροφή, αλλά και με μεταμνημονιακές υποχρεώσεις, περικοπής συντάξεων και μεγάλα πλεονάσματα, έχει υποθηκεύσει το μέλλον για ακόμη δύο γενιές ελλήνων πολιτών. Αν καταστράφηκε μία γενιά και πάμε για δεύτερη, καθώς οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πάνε μέχρι 2060, σημαίνει ΄τοι ο κατήφορος συνεχίζεται. Λιτότητα, δημοσιονομική πειθαρχία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, υποθήκευση δημόσιας περιουσίας για 90 χρόνια κ.α.», ανέφερε ο Ν. Χουντής.

Αντιμνημονιακό αριστερό μέτωπο
Ο ευρωβουλευτής μετέφερε την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για τη δημιουργία ενός αριστερού αντιμνημονιακού μετώπου που θα διεκδικήσει την αποκατάσταση της δημοκρατίας της ανεξαρτησίας, της οικονομικής και νομισματικής αυτονομίας, ώστε, όπως είπε ότι ψηφίζει ο λαός να εφαρμόζεται και να μην αποφασίζουν οι θεσμοί και η χώρα να βρίσκεται σε επιτροπεία.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, στόχος της ΛΑΕ στις εκλογές είναι η ανατροπή. «Άμεσα, μπροστά στις εκλογές, επιδίωξή μας είναι η ΛΑΕ να έχει ισχυρή παρουσία στη βουλή και την Ευρωβουλή… Μπροστά σε αυτό το ανατρεπτικό σύστημα να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή απέναντι σε αυτούς που θα συνεχίσουν τις μνημονιακές πολιτικές. Αυτός ο στόχος μπορεί να κριθεί από τον ελληνικό λαό πολύ γρήγορα, στις αναμετρήσεις που έρχονται», ανέφερε.

Η ΛΑΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου με τον γραμματέα Παναγιώτη Λαφαζάνη, που θα πει πιο αναλυτικά τις θέσεις του κόμματος.
Ο Νίκος Χουντής είπε ότι βασικό θέμα για να ανατραπεί η κατάσταση, είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Αντίθετος στην εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ
Για το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ και την πρόταση που έκανε η Δημοτική Αρχή για λύση και εκκαθάριση της Επιχείρησης , ο ευρωβουλευτής είπε ότι η ΛΑΕ είναι αντίθετη με τη λύση και εκκαθάριση και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει, διότι θα οδηγήσει σε άλλες καταστάσεις.
Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ και ο κ. Χουντής είπε ότι θα διερευνήσει αν μπορεί να αποτρέψει την προσπάθεια υπονόμευσης της Επιχείρησης, μέσω μια του Ευρωπαϊκού πλαισίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.