Απ. Μόσιος στο Ράδιο Ένα: «Με την πανδημία τα όνειρα δεν σταμάτησαν, απλά λίγο… θυμώσανε»

Ο Βολιώτης καλλιτέχνης μίλησε για το νέο άλμπουμ , σε παραγωγή Βασίλη Παπακωνσταντίνου

O ταλαντούχος ερμηνευτής και τραγουδοποιός από τον Βόλο, Απόστολος Μόσιος παρουσιάζει μέσα από το Ogdoo Music Group το τρίτο προσωπικό του album με τίτλο «Θυμωμένα όνειρα», σε παραγωγή του σπουδαίου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συμμετέχει και σε δύο τραγούδια ερμηνεύοντας μαζί με τον Απόστολο.
Πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε στο πλάι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε μια καταπληκτική συναυλία στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει το κοινό φανταστικό!
Ο Βολιώτης καλλιτέχνης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για το νέο του δίσκο, τη στήριξή του από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και γιατί τα … όνειρα είναι θυμωμένα…

Γιατί αλήθεια “Θυμωμένα Όνειρα”;

Η διαδικασία αυτού του δίσκου ξεκίνησε με προτροπή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τη βραδιά της παρουσίασης του προηγούμενού μου δίσκου, όπου ήρθε αιφνιδιαστικά η ερώτηση «πολύ ωραία ήταν απόψε, μετά τι θα κάνεις;». Εκεί εγώ αιφνιδιάστηκα και ξεκίνησε μία συζήτηση ως προς τη δύναμη του στίχου και πως, με το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας μπορείς να αγγίξεις πιο δύσκολες θεματολογίες, να έχουν τα τραγούδια και κοινωνική υπόσταση εκτός από ερωτική ή χιουμοριστική κτλ. Και όταν του είπα ότι είμαι πολύ συγκρατημένος όσον αφορά στα πειράματα, του τι θα τραγουδήσω, μου είπε «μην ανησυχείς, θα το κάνουμε μαζί». Ενθουσιάστηκα εγώ βέβαια και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία. Μεσολάβησε η πανδημία και όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που ζήσαμε και ζούμε, οπότε στα όνειρα δεν σταματήσανε ποτέ, απλά ίσως λίγο …θυμώσανε, γι’ αυτό και ο τίτλος.

Πόσο όμορφο και σημαντικό, να απλώνει κανείς το χέρι στον άλλον άνθρωπο, που βλέπει ότι έχει πράγματα να προσφέρει, εν προκειμένου για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου προς τον Απόστολο Μόσιο…

Είναι μοναδικό και για μένα ο Βασίλης, εκτός από αγαπημένος μου τραγουδιστής από μικρό παιδί και αγαπημένος τραγουδιστής της μητέρας μου, δηλαδή μεγάλωσα με τα τραγούδια του και τη φωνή του, αποτελεί πλέον έναν πολύτιμο φίλο και πριν να συνεργαστούμε υπήρχε μία φιλία και αμοιβαία εκτίμηση, η οποία είναι μοναδική. Πρόκειται για έναν φοβερό άνθρωπο απ’ όλες τις απόψεις, καλλιτεχνικά και σε προσωπικό επίπεδο και ο χαρακτήρας του είναι απίστευτος, είναι πολύ δοτικός και αυτό που εισπράττει το κοινό από τη σκηνή είναι πραγματικότητα. Είναι πραγματικό θαύμα να το βλέπεις αυτό σε έναν άνθρωπο.

Πως ήταν και η εμπειρία να συνεργαστείς και με τους υπόλοιπους γνωστούς και καλούς στιχουργούς και συνθέτες που σου έδωσαν κομμάτια που είναι στο άλμπουμ σου «Θυμωμένα Όνειρα»;

Είναι άνθρωποι που υπήρχαν δίπλα μου από χρόνια, όπως ο Απόστολος Σιάρκας, που είναι αδελφικός φίλος και χρόνια συνεργάτης, ο Ηλίας Βασίλης έγραψε μουσική σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου, με την οποία και σε αυτόν και στον προηγούμενο δίσκο έχουμε γράψει μαζί τραγούδια. Είναι ακόμη ο Βαγγέλης Κοτοπόδης, εξαιρετικός στιχουργός από την Κρήτη, είναι ο Βαγγέλης Χάνος, επίσης κι αυτός Βολιώτης, ο Λάκης Παπαδόπουλος με τη Σάννυ Μπαλτζή με τη διασκευή που κάναμε στο «Παλιό μου παλτό», που ήδη έχει εκδοθεί και στον δίσκο του Λάκη Παπαδόπουλου από το Ogdoo. Έχουμε συμπεριλάβει στον δίσκο και μία ακόμη επανεκτέλεση από το «Κόρσικα» της Εστουδιαντίνας, που το αγάπησε και ο Βασίλης. Είναι ακόμη ο Θανάσης Κατεργάτης με το «Ποδήλατο» και είναι και πολλοί άλλοι. Έτσι φαίνεται και η δική μου σύνδεση με το παρελθόν , αλλά και δοκιμές με καινούργιους ανθρώπους. Σίγουρα το γεγονός ότι συμμετέχουν πολλοί από τον Βόλο παίζει τον ρόλο του, γιατί ο Βόλος μου λείπει κάθε στιγμή. Η πόλη με έχει διαμορφώσει και ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη και νιώθω πραγματικά χαρούμενος για όλο το αποτέλεσμα.

Τι σχεδιάζεις για το καλοκαίρι;

Ακολουθώ τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου για ένα ακόμη καλοκαίρι με πολύ μεγάλη χαρά, στην μεγάλη περιοδεία του και από τον χειμώνα θα έχω κάποιες προσωπικές εμφανίσεις με αφορμή και τον δίσκο σε σκηνές της Αθήνας, αλλά και στην επαρχία. Εάν πάνε όλα κατ’ ευχή θα και ο χειμώνας πολύ όμορφος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.