Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τις καθυστερήσεις στις καταβολές των αποζημιώσεων των αναστολών εργασίας αλλά και τους άδικους, όπως τους χαρακτηρίζει ο Βουλευτής, αποκλεισμούς εργαζόμενων της Μαγνησίας από το καθεστώς.
«Εργαζόμενοι που δύο μήνες μετά τις πλημμύρες δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση, εργαζόμενοι που αποκλείονται από τις αποζημιώσεις παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις που εργάζονται έμειναν για ημέρες εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να χάσουν ανυπαίτια τα ημερομίσθιά τους, συνθέτουν την εικόνα του χάους και της κακής διαχείρισης των ενισχύσεων εκ μέρους της κυβέρνησης», ανέφερε ο Βουλευτής. Στην Ερώτηση του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των εργαζομένων επιχειρήσεων που έμειναν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των πλημμυρών.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, με σχετικές Αποφάσεις καθορίστηκαν οι έκτακτες ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν υλικές ζημίες από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγνησία αλλά και η ένταξη των εργαζόμενων των επιχειρήσεων αυτών στο καθεστώς της αναστολής εργασίας και στις σχετικές αποζημιώσεις. Με βάση τα παραπάνω, οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας που εξαιτίας των πλημμυρών δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσουν ακολούθησαν τις διαδικασίες και υπέβαλαν αίτηση για την ένταξη των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής εργασίας για όσο χρονικό διάστημα δεν μπόρεσαν χωρίς υπαιτιότητά τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































