Άπλωσαν ευτυχία μαθητές έξι Δημοτικών Σχολείων στον Άγιο Νικόλαο (φωτογραφίες)

Για να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα»

Σε εξέλιξη είναι από τις 9 το πρωί η δράση «Απλώνοντας ευτυχία», στην οποία συμμετέχουν έξι Δημοτικά Σχολεία, με στόχο να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα» Μαγνησίας.
Πάνω από 170 παιδιά – μαθητές των έξι σχολείων βρίσκονται στον Άγιο Νικόλαο και ζωγραφίζουν στα μπλουζάκια μηνύματα που έχουν σχέση με την ευτυχία και να απλώσουν στη συνέχεια τα μπλουζάκια.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Αρτέμιδος – Άνω Λεχωνίων, ενώ συμμετέχουν το 2ο ΔΣ Αρτέμιδος-Κάτω Λεχωνίων, το 28ο ΔΣ Βόλου, το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς, το Πειραματικό ΔΣ Πορταριάς και το Ειδικό Σχολείο Αγριάς.

 

Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η Παναγιώτα Τσαγκούλη, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Λεχωνίων, η ιδέα ήταν του διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γούλα, με βάση την ιδέα μιας δασκάλας στην Κύπρο, για να μάθουν τα μικρά παιδιά ότι ευτυχία δεν είναι μόνο να παίρνουμε, αλλά και να δίνουμε αγάπη και χαρά.
«Στόχος μας σε όλα αυτά τα σχολεία ήταν να γίνει δουλειά στην τάξη για το τι σημαίνει ευτυχία και διαδραστικά, τα παιδιά και οι γονείς ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη χαρά και στη συνέχεια μας απασχόλησε πως θα γίνει πράξη. Είχαμε το βιβλίο εκπαιδευτικού στα Άνω Λεχώνια, «Κόκκινος Βράχος» που έχει σχέση με τον παιδικό καρκίνο, κάναμε δράση και γι’ αυτό αι τα σχολεία αποφασίσαμε να φέρουμε λευκά μπλουζάκια, να ζωγραφίσουν με τη βοήθεια των εικαστικών, μεταφέροντας σε όλους μας το μήνυμα της προσφοράς και της αγάπης», ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου.


Η κ. Τσαγκούλη τόνισε ότι επειδή τα παιδιά είναι μικρά, το θέμα είναι να αρχίσουν να μαθαίνουν, σε δύσκολες εποχές, τι σημαίνει προσφορά, στην πράξη και τα παιδιά ανταποκρίνονται με μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ αγάπη, που χαροποιεί και τους εκπαιδευτικούς. Η εκπαιδευτικός ανέφερε ότι η ενδυνάμωση των φίλων, των συμμαθητών και αυτό που μπορεί να πάρουν τα παιδιά από τις καλές σχέσεις, ειδικά σε αυτή την ηλικία, είναι από τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γούλας, διευθυντής του 1ου Δημοτικού Αρτέμιδος – Άνω Λεχωνίων, που είχε την ιδέα της δράσης, τόνισε ότι πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε από την Κύπρο, μεταφέρθηκε σε πολλά σχολεία και στην Ελλάδα, η ιδέα ήταν καλή και εμπνεύστηκε και ο ίδιος να τη μεταφέρει στη Μαγνησία.
«Το συζητήσαμε με τους συναδέλφους και τα παιδιά, βρήκαμε σχολεία – συμπαραστάτες στο όλο εγχείρημα, καταφέραμε το κάναμε, είναι κάτι πολύ ωραίο και αν ο κόσμος μπορεί να περάσει να το δει, θα είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό», τόνισε ο διευθυντής του σχολείου.
Ο κ. Γούλας επισήμανε ότι με τη δράση αυτή περνάει στα παιδιά το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ευτυχίας και διαπιστώθηκε ότι αυτό άρεσε στους μαθητές, που έκαναν όμορφες εικαστικές παρεμβάσεις.


Επίσης είπε ότι πριν τα παιδιά ζωγραφίσουν στα μπλουζάκια, οι δάσκαλοι κουβέντιασαν μαζί τους για το θέμα του παιδικού καρκίνου, το θέμα προσεγγίστηκε με ευαισθησία, στη συνέχεια διερευνήθηκε με τα παιδιά τι είναι η ευτυχία και πως μπορούν να την κατακτήσουν, τα παιδιά εξέφρασαν στα μπλουζάκια τις ιδέες τους και τις απόψεις τους για την ευτυχία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.