Αποχώρηση Τόλια με αιχμές κατά του σε αργία δημάρχου

Αποχαιρέτισε το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας

Από αριστερά ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Μαρκογιαννάκης, ο υποστράτηγος Γιάννης Τόλιας και ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Καραΐσκος
Με αιχμές κατά του σε αργία δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, τον οποίο «φωτογράφησε» και δεν ευχαρίστησε, αλλά δήλωσε ότι συγχωρεί, αποχωρεί από τη Μαγνησίας, ο υποστράτηγος Γιάννης Τόλιας, που από αύριο Παρασκευή αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα στη Λάρισα, ως γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο υποστράτηγος αποχαιρέτισε το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας σε εκδήλωση που έγινε σήμερα, παρουσία του αστυνομικούς διευθυντή Βασίλη Μαρκογιαννάκη, που παραμένει στο βαθμό και του Βασίλη Καραΐσκου, που προήχθη στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.
Ο έτερος προαχθείς σε αστυνομικός διευθυντή Μίλτος Αλεξάκης, απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους. Εκτός από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας στην τελετή παραβρέθηκαν και συγγενείς του Γιάννη Τόλια, που είναι ο μακροβιότερος αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, μετά τον υποστράτηγο Βασίλη Κιό.

Σε δήλωσή του ο κ. Τόλιας δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και τιμή που το Συμβούλιο Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας τον προήγαγε στο βαθμό του υποστρατήγου και τον τοποθέτησε ως γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη φυσική και πολιτική ηγεσία για την εμπιστοσύνη, στους αστυνομικούς που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, στους πολίτες της Μαγνησίας για την αγάπη τους στο έργο της Αστυνομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ΕΛΑΣ θα είναι συνεχώς δίπλα τους και θα τους παρέχει ασφάλεια.

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας, αντί δώρου δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πολύχρονη διαδρομή του ανώτατου αξιωματικού στις υπηρεσίες της Μαγνησίας, κάτι που ο ίδιος δήλωσε μετά ότι ήταν καλύτερο από δώρο και τον συγκίνησε αρκετά.
Την εκδήλωση άνοιξε ο αρχαιότερος αξιωματικός της Δ.Α. Μαγνησίας, αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Μαρκογιαννάκης που μίλησε με τα καλύτερα για τον υποστράτηγο και το κοινωνικό προφίλ που δημιούργησε στην τοπική κοινωνία, την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του και το γεγονός ότι έμπαινε μπροστά στις αστυνομικές επιχειρήσεις που γινόταν, για το καλύτερο αποτέλεσμα για το κοινωνικό σύνολο.
Ο υποστράτηγος συνεχάρη τον κ. Μαρκογιαννάκη που παραμένει στο βαθμό του και τους νέους αστυνομικούς διευθυντές Βασίλη Καραΐσκο και Μίλτο Αλεξάκη, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό για τη στήριξη στο έργο που έγινε.

Για 27 χρόνια στη Μαγνησία
Ο Γιάννης Τόλιας χαρακτήρισε την επί 27 χρόνια πορεία του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ως ένα ωραίο ταξίδι που ξεκίνησε το 1991 από το Α.Τ. Αλμυρού όπου τοποθετήθηκε ως νεαρός υπαστυνόμος. «Συνεργάστηκα με καλούς συναδέλφους κι εκεί γνώρισα τη γυναίκα μου Ρούλα Βασιλείου με την οποία αποκτήσαμε δύο κόρες, την Ευθυμία και την Μαριαλένα», τόνισε.
Από το 1998 υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, στη συνέχεια στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας, ενώ χαρακτήρισε δάσκαλό του τον Βασίλη Κιό, από τον οποίο είπε ότι έμαθε πάρα πολλά.
Ο κ. Τόλιας, αναφέρθηκε σε όσα πραγματοποιήθηκαν επί θητείας του, όπως η μετεγκατάσταση στο Αστυνομικό Μέγαρο, το ναΐδριου του Αγ. Αρτεμίου, η έκθεση αστυνομικών κειμηλίων, τράπεζα αίματος, ποδοσφαιρική ομάδα κ.α.

Ζήτησε συγνώμη από τους συναδέλφους του για τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε διάφορα ζητήματα κι όπως είπε «Το λειτούργημα του αστυνομικού είναι συναρπαστικό, απαιτητικό και πρέπει να νιώθετε όλοι περήφανοι για το έργο σας» και τόνισε την αναγκαιότητα για συναδελφικότητα, αλληλεγγύη κι ανθρωπιά.

Ευχαρίστησε την οικογένειά του για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και ζήτησε συγνώμη που έλειπε πάρα πολλές ώρες από κοντά τους, ευχαρίστησε τους γονείς του που δεν βρίσκονται εν ζωή για όσα έκαναν γι αυτόν, ενώ ευχαρίστησε κ αι τα ΜΜΕ για την έγκαιρη ενημέρωση που παρείχαν.

«Συγχωρώ όσους με συκοφάντησαν»
Ο απερχόμενος αστυνομικός διευθυντής άφησε αιχμές κατά σε όσους συκοφάντησαν όπως είπε τον ίδιο και τους συναδέλφους του, φωτογραφίζοντας τον αργία δήμαρχο Βόλου.
«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω πολύ κόσμο, όπως αισθάνομαι την ανάγκη να μην ευχαριστήσω κάποιους, οι οποίοι δεν σέβονται το έργο και τον θεσμό της Αστυνομίας και έστειλαν συκοφαντικές επιστολές για την αποστρατεία του παντού και στον Άρειο Πάγο. Μόνο στον Ιερώνυμο δεν έστειλαν. Όμως τους συγχωρώ όλους».
Μετά την τελετή ακολούθησε μίνι δεξίωση στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.