Απορρίφθηκε πρόταση των ανεξάρτητων για διατήρηση κατασκευών δύο περιπτέρων

Την πρόταση των ανεξάρτητων για διατήρηση κατασκευών περιπτέρων που διατηρούν τον παλιό Αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα, απέρριψε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με ψήφους της πλειοψηφίας, που συζήτηση την απομάκρυνσης δύο κενωθέντων περιπτέρων.
Σε ανακοίνωσή τους οι έξι σύμβουλοι τονίζουν ότι και στις δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν και με μια μικρή μετακίνηση θέσης κατά δυο μέτρα στη μια περίπτωση και δέκα στην άλλη, αλλά στην ίδια περιοχή και χωρίς να εμποδίζουν κανέναν και τίποτα. Όλες οι μειοψηφίες στήριξαν είτε με την αρνητική είτε με το λευκό την πρότασή τους, αναφέρουν.
Σε αναφορές του αρμόδιου αντιδημάρχου ότι υπάρχουν νομικά κωλύματα οι έξι τόνισαν ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα της διατήρησης περιπτέρων αλλά εναπόκειται στην κάθε Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία ούτε καν αποδέχτηκε την αναβολή του θέματος που πρότειναν μέχρι νεωτέρας, και αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους περιπτεριούχους για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης και χωρίς να αναστατωθούν ή και να καταστραφούν ζωές.
«Οι δυο περιπτεριούχοι είναι σύμφωνοι ως προς την αναβάθμιση του περιπτέρου τους και την ανάδειξη αυτών των χαρακτηριστικών που από παλιά διαθέτουν, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην εξυπηρέτηση μιας ολόκληρης περιοχής αλλά και στην ανάδειξη της ιστορικότητας και της αισθητικής που άφησε τα πατήματά της στην πόλη μας και που δεν πρέπει να χαθεί», τονίζουν οι έξι ανεξάρτητοι.

Σχολιάζοντας την παρουσία και τοποθέτηση του Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου των Νέων Παγασών που εξελίχθηκε σε έναν ύμνο προς τον κ. Α. Μπέο και καταδίκη όλων συλλήβδην των μειοψηφιών με αφορμή τη μεταφορά ενός πεσσού στο ύψος του Αρχαίου Θεάτρου στην παλιά Εθνική οδό, οι έξι τονίζουν ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι κι άλλοι τόποι για να εκφράσει κανείς την αγάπη του για ένα πρόσωπο. Και ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ο καταλληλότερος.
Επιπρόσθετα και προς ενημέρωση αναφέρουν ότι, για την υλοποίηση της πράγματι αναγκαίας μεταφοράς του πεσσού , συνεργάστηκαν, μετά από την πίεση μιας ολόκληρης πόλης (κι όχι μόνο ενός συλλόγου)φορείς, Αρχαιολογία, βουλευτές, και αρμόδια Κυβερνητικά όργανα). Και φυσικά όπως πάντα συνηθίζει ήρθε η Δημοτική Αρχή να το καρπωθεί. «Δεν απομειώνουμε την όποια συμβολή της αλλά δεν θα την υμνήσουμε κιόλας, εκτός κι αν υπάρχει αναγκαιότητα στήριξής της ή άλλου τύπου επιδιώξεις», αναφέρουν.

Τέλος, για την ανακοίνωση από τον σύμβουλο της πλειοψηφίας Δ. Λιβογιάννη ότι ο «δήμαρχος» κ. Μπέος παρέλαβε πρόσκληση από το γραφείο του Πρωθυπουργού που τον καλούσε να παραβρεθεί στην ΔΕΘ, οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι τονίζουν ότι ζήτησαν να επιδειχθεί η πρόσκληση και να μας παραδοθεί φωτοαντίγραφο αλλά και ο κ. Θεοδώρου και ο κ. Μουλάς αρνήθηκαν. «Μετά από το ενδιαφέρον που μας προκάλεσε η αναφορά τους αλλά και η άρνησή τους να μας παραδοθεί φωτοαντίγραφο διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για συνειδητή παραπληροφόρηση. Η πρόσκληση δεν είχε αποστολέα το Γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά την Γραμματεία της ΔΕΘ. Η πρόσκληση αν έγινε, έγινε από λίστα που έχει η HELEXPO στη διάθεση της», τονίζουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.