Αποστολάκης: Θέμα χρόνου η απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το «Γεωργούλα»

Δήλωσε ο υπουργός Άμυνας από το Στεφανοβίκειο και δεσμεύτηκε για ισοδύναμα

Θέμα χρόνου και μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία των υποδομών που ξεκίνησε στον Αυλώνα και στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, αλλά και να βρεθούν αντίστοιχα ισοδύναμα για την περιοχή,, αποτελεί η μεταφορά της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας», τόνισε σε δηλώσεις του από το Στεφανοβίκειο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης των ελικοπτέρων Chinook και Kiowa Warrior στον Ελληνικό Στρατό.

Ερωτηθείς για το φλέγον για την τοπική κοινωνία θέμα, ο υπουργός επανέλαβε ότι επιχειρησιακά είναι λάθος που είναι η 32η Ταξιαρχία βρίσκεται στο Βόλο και δημιουργεί πολλά προβλήματα, που έχει εξηγήσει στους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο.

Ο ίδιος είπε ότι η Ταξιαρχία θα παραμείνει στο Βόλο, μέχρι να ετοιμαστούν οι εγκαταστάσεις στα δύο σημεία που θα μεταφερθεί, ενώ θα ληφθεί μέριμνα για να μη μείνει η όλη χωρίς στρατιωτική παρουσία και να μη χαθούν οικονομικοί πόροι.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δε θα πρέπει να είναι μονομερείς όπως απαιτεί η τοπική κοινωνία, για δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες που δημιουργούνται.
Τέλος, τόνισε ότι γίνονται οι προετοιμασία για την υποδοχή των Πεζοναυτών στα δύο στρατόπεδα, που δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.