Αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ για περιστατικά υπότασης στον Βόλο

Λόγω ζέστης

Αρκετά τηλεφωνήματα δέχτηκε το ΕΚΑΒ για περιστατικά υπότασης στην πόλη του Βόλου από το πρωί σήμερα.
Τα πληρώματα και οι τηλεφωνητές συνδράμουν σε κάθε περίπτωση, ευτυχώς, χωρίς κάποιος περιστατικό να είναι ιδιαίτερης σοβαρότητας.

Η υπόταση εμφανίζεται όταν έχει πολύ ζέστη (κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες), τότε πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που ονομάζεται εποχική υπόταση και δεν είναι μια πάθηση που απαιτεί κάποια ιδιαίτερη και μακροχρόνια αντιμετώπιση, πέραν της αντιμετώπισης των προσωρινών συμπτωμάτων της.
Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα υπότασης είναι η ρηχή και γρήγορη αναπνοή, η ταχυκαρδία και η ζαλάδα, όπως επίσης ένα αίσθημα βάρους στους ώμους και το στήθος και/ή πονοκέφαλος. Είναι εξίσου πιθανό να νιώθετε εκνευρισμό, άδειοι από ενέργεια και κουρασμένοι.
Αν η εποχική υπόταση έχει εμφανιστεί κατά τη διάρκεια έκθεσής σας σε θερμό περιβάλλον ή στον ήλιο, τότε η απόσυρση σε καλά κλιματιζόμενους χώρους και ένα κρύο ντους θα δώσουν σημαντική βοήθεια στο να ανέβει η πίεση. Συνιστάται η παραμονή στο κρεβάτι μέχρι να συμπτώματα να υποχωρήσουν τελείως. Αν θελήσετε να σηκωθείτε, καλό θα είναι αυτό να γίνει σιγά-σιγά. Καθίστε πρώτα για μερικά λεπτά και μετά σηκωθείτε όρθιος/α για την αποφυγή της ορθοστατικής υπότασης μετά από συμπτώματα εποχικής υπότασης.

Συνιστάται επίσης να:
• Καταναλώνετε πολλά υγρά και τροφές πλούσιες σε υγρά, όπως λαχανικά και φρούτα.
• Αποφεύγετε την κατανάλωση λιπαρών τροφών που ρίχνουν την περιφερειακή πίεση, βαραίνοντας το στομάχι.
• Προτιμάτε μικρά και συχνά γεύματα.
• Αυξήσετε το αλάτι στις τροφές σας.
• Αποφεύγεται η χρήση αλκοόλ το οποίο προκαλεί αγγειοδιαστολή, αφυδατώνει και ρίχνει την πίεση.
• Αποφεύγετε την πολύωρη ορθοστασία.
• Απέχετε από δραστηριότητες που αυξάνουν την εφίδρωση ή προκαλούν αφυδάτωση, όπως η έντονη άσκηση, τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Αν παθαίνετε συχνά εποχική υπόταση, τότε φορώντας ελαστικές κάλτσες που βοηθούν το αίμα να ανέβει στον κορμό πιο εύκολα (πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας) μπορεί να είναι μια καλή λύση (αν και λιγάκι άβολη τους καλοκαιρινούς μήνες). Θα πρέπει, επίσης, να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας τις πιο ζεστές μέρες και ώρες του καλοκαιριού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.