Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΥΑΜΒ για το αντλιοστάσιο στα «Αστέρια»

Κατέθεσαν οι κάτοικοι, ζητώντας να ανασταλούν οι εργασίες μέχρι να εξεταστεί η πρότασή τους από το ΥΠ.ΑΝ.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, κατά του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσαν χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου, οι κάτοικοι της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς, ζητώντας την αναστολή των εργασιών για την κατασκευή αντλιοστασίου σε χώρο πρασίνου. Παράλληλα ζητούν προσωρινή διαταγή, η εκδίκαση της οποίας, θα γίνει τη Δευτέρα. Με την αίτησή τους οι κάτοικοι της περιοχής και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αστέρια» Αγριάς ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να μην προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής αντλιοστασίου μεταφοράς ακαθάρτων λυμάτων στο μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της περιοχής ο οποίος κινδυνεύει με καταστροφή.

Όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι ακολούθησαν τη νομική οδό, αφού προηγουμένως η Δημοτική Αρχή Βόλου επέμεινε στο να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό και ήταν ανένδοτη στο να συζητήσει οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική πρόταση. «Θέλουμε να γίνει το έργο, αλλά όχι μέσα στο πάρκο» δηλώνει ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κώστας Θεοδοσόπουλος.

«Ο χώρος είναι ιδιωτικός»

Όπως ισχυρίζονται στην αίτησή τους οι κάτοικοι, προσκομίζοντας και τα σχετικά έγγραφα (τοπογραφικά, συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων), ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιωτικός και ανήκει στον «Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων – Αστέρια Αγριάς», επομένως η ΔΕΥΑΜΒ ουσιαστικά καταπατά ξένη ιδιοκτησία, παρεμβαίνοντας και κατασκευάζοντας ένα έργο σε αυτό τον χώρο.

Πέραν αυτού όμως, εκκρεμεί και η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο εποπτεύει τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο οποίο απέστειλαν οι κάτοικοι αναλυτική επιστολή αναφέροντας το πρόβλημα που έχει προκύψει προτείνοντας μάλιστα εναλλακτική χωροθέτηση για την κατασκευή του αντλιοστασίου.

Όπως περιγράφεται σε μελέτη που κατάρτισε το ΤΕΕ Μαγνησίας, το αντλιοστάσιο είναι δυνατόν να κατασκευαστεί σε παρακείμενο χώρο του περιφερειακού που συνορεύει με τις εγκαταστάσεις καυσίμων της ΕΛΙΝ και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το σημείο όπου έχει αρχικώς σχεδιαστεί να κατασκευαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι είχαν επαφές με στελέχη του υπουργείου και διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική έκβαση στην υπόθεση, χωρίς να καθυστερήσει περαιτέρω η κατασκευή του έργου.

Η συζήτηση της προσωρινής διαταγής ωστόσο θα καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι στα «Αστέρια» Αγριάς και όπως λένε, όποια και αν είναι η απόφαση της δικαιοσύνης αυτή θα γίνει απολύτως σεβαστή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.