Άσκηση αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας στο λιμάνι της ΑΓΕΤ

Επιτυχής ήταν η αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας που ξέφυγε από ρυμουλκό της ΑΓΕΤ και αντιμετώπισαν στο πλαίσιο άσκησης, προσωπικό του Λιμεναρχείου Βόλου, εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ, της ΕΛΙΝ και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.
Η άσκηση γίνεται κάθε δύο χρόνια για να είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ετοιμότητα, τόνισε στην ΕΡΤ Βόλου, ο Βασίλης Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Λέσχη ανέλαβε την τοποθέτηση των θαλάσσιων φραγμάτων και την διατήρησή τους στη θέση τους μέχρι το τέλος της απορρύπανσης.

Τα πλωτά φράγματα που περιορίζουν τη ρύπανση ανήκουν στην ΑΓΕΤ και οι εθελοντές τα μετέφεραν και τα τοποθέτησαν περιμετρικά του σκάφους και μέχρι την άκρη της προβλήτας, ενώ τοποθετήθηκαν φράγματα και κατά μήκος της ακτής για να ην επεκταθεί η πετρελαιοκηλίδα.
Εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ και της ΕΛΙΝ που είναι εκπαιδευμένοι γι αυτές τις περιπτώσεις έφεραν αντλίες που διυλίζουν το πετρέλαιο από το νερό και μετά το συγκεντρώνουν με αντλίες σε δεξαμενές και στη συνέχεια σε βυτιοφόρα.

Επιπλέον, οι εθελοντές έριξαν στη θάλασσα ειδικά απορροφητικά υλικά που δεσμεύουν μόνο τα πετρελαιοειδή.
Όπως τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος η άσκηση είναι σημαντική για κάθε φορά επισημαίνονται οι αδυναμίες και τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την εκτέλεσή της, ώστε όλοι να είναι πιο σωστά προετοιμασμένοι αν συμβεί κάποιο πραγματικό περιστατικό ρύπανσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.