Άσκηση πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού της Πυροσβεστικής στην ΕΨΑ

Άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο και επέμβασης για απεγκλωβισμό ατόμου με εγκαύματα και έχασε τις αισθήσεις του, θα γίνει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, στη βιομηχανία Αγριάς ΕΨΑ, σε συνεργασία με τις ομάδες πυρασφάλειας του εργοστασίου.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, πρόκειται για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα και απώλεια αισθήσεων εντός της αποθήκης.
Η άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας. Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και θα έχει διάρκεια δύο ωρών.

Σύμφωνα με το σενάριο η υπηρεσία ενημερώνεται για πυρκαγιά μεγάλης έκτασης και έντασης σε αποθήκη και μπουκάλια «PET», που εκλύουν μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων, ενώ υπάρχουν δύο εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι εντός.

Δίπλα από τον χώρο της αποθήκης υπάρχουν δεξαμενές διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να προστατευτούν, γιατί σε ενδεχόμενη διαρροή μπορούν να προκληθούν εγκαύματα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

Οι πυροσβέστες κάνουν ταυτόχρονη επέμβαση για κατάσβεση της πυρκαγιάς, απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο της αποθήκης και ψύξη των δεξαμενών εξωτερικά για να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς με φαινόμενο DOMINO.
Η ομάδα πυροπροστασίας της Βιομηχανίας έχει ενεργοποιηθεί και ήδη έχει απομακρύνει έναν εργαζόμενο από τον χώρο της αποθήκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.