ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου: 345 απόφοιτοι έλαβαν τα πτυχία τους

Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου η  τελετής αποφοίτησης των σπουδαστών ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ-Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης-  στον Βόλο, όπου 345 απόφοιτοι συνολικά έλαβαν τα πτυχία τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της διοίκησης της Σχολής «με τις υψηλές παρουσίες, τις προτροπές, τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου και της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττας Μακρή, ενώπιον του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγητή, Γεώργιου Χατζαράκη, του Αντιπροέδρου Καθηγητή, Σπυρίδωνα Πανέτσου,της Επιστημονικής Υπεύθυνης, Καθηγήτριας Αναστασίας Σωτηροπούλου και του Συντονιστή του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Βόλο Δρ Σωκράτη Σαβελίδη, 25 απόφοιτοι του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου ορκίστηκαν ότι θα υπηρετούν και θα προάγουν την επιστήμη της Συμβουλευτικής και του Προσανατολισμού, δια βίου με ήθος, σεμνότητα, γνώση των δυνατοτήτων και των περιορισμών μας, σεβασμό στον άνθρωπο και ποτέ δεν θα καπηλευθούν την επιστήμη τους.

Ακολούθησαν οι 320 απόφοιτοι του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου οι οποίοι ορκίστηκαν διαβεβαιώνοντας ότι κατά τη σταδιοδρομία τους, θα επιδιώκουν σταθερά να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, να βελτιώνουν την επιστημονική τους επάρκεια, να συμβάλλουν στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας και στην υπεράσπισή της, συνυπηρετώντας την προσωπική και την κοινωνική πρόοδο, αποφεύγοντας κάθε άδικη πράξη, θα τηρούν πιστά και με ακρίβεια τα διδάγματα που έλαβαν από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με τη φιλοδοξία να καταστούν χρήσιμα άτομα στο Έθνος και στην Πολιτεία.

 

Προηγουμένως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος παρότρυνε τους αποφοίτους να αναδείξουν τον Άνθρωπο συνεχίζοντας με σθένος την αναντικατάστατη ανθρωπιστική προσφορά γνώσεων, παιδείας και αξιών του δασκάλου προς τους νέους μας, σε πείσμα των καιρών που θέλουν οι μηχανές να υποκαταστήσουν τον άνθρωπο και τη νοημοσύνη του.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μακρή χαιρέτησε τους αποφοίτους εκδηλώνοντας την εμπιστοσύνη της σε αυτούς δεδομένου του υψηλού επιστημονικού γνωστικού τους επιπέδου και των σπουδαίων γνώσεων δεξιοτήτων και αντιλήψεων που αποκόμισαν κατά την ετήσια σπουδή τους στα Προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Βόλο. Μάλιστα τόνισε ότι οι απόφοιτοι εκπαιδεύτηκαν  σε όλα τα κλασικά αλλά και τα υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά αντικείμενα και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε όλες τις καινοτομίες και τις ευρωπαϊκού επιπέδου πρωτοπόρες εκπαιδευτικές & παιδαγωγικές εφαρμογές και μεταρρυθμίσεις πολλές από τις οποίες εισήγαγε ήδη και ακόμη περισσότερες σχεδιάζει να εφαρμόσει στο εγγύς μέλλον η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγητής Γεώργιος Χατζαράκης αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής κατάρτισης, τη σύνδεσή της με τις νέες παιδαγωγικές αντιλήψεις και τις τεχνολογίες ευφυών συστημάτων και την πλήρη ανταπόκριση των προγραμμάτων κατάρτισης εκπαιδευτικών και συμβουλευτικής της ΑΣΠΑΙΤΕ σε κάθε σύγχρονη εφαρμογή τους.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγητής Σπυρίδων Πανέτσος εξήρε τις προσπάθειες των αποφοίτων και μελλοντικών εκπαιδευτικών στις σπουδές τους στο ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου τονίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα, η επιτυχία και γενική αναγνώριση των προγραμμάτων αυτών της ΑΣΠΑΙΤΕ οφείλεται στην υλοποίησή τους με γνώμονα τον άνθρωπο και στον απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα, τις απόψεις και αντιλήψεις κάθε σπουδαστή και κάθε διδάσκοντα. Ακόμη και προσωπικές ή ακαδημαϊκές συγκρούσεις έχουν αξιοποιηθεί και θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται ως ευκαιρίες παιδαγωγικής και δημοκρατικής σύγκλισης και παιδαγωγικού εμπλουτισμού. Αυτό προετοιμάζει ακόμη καλύτερα τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς της ΑΣΠΑΙΤΕ να προσαρμοστούν στην παιδαγωγική πραγματικότητα του σημερινού ευρωπαϊκού σχολείου στο οποίο οδηγούν οι Ευρωπαϊκές και Ελληνικές πολιτικές.

Η Επιστημονική Υπεύθυνη των Προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγήτρια κ. Αναστασία Σωτηροπούλου εξήρε το επιστημονικό έργο το οποίο επιτελείται στα Προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου και απηύθυνε, στους Αποφοίτους, προτροπές – οδηγούς για μία επιτυχημένη υπηρεσία στο Ελληνικό Σχολείο του σήμερα και του αύριο. Οι προτροπές, βρίθουσες επιστημονικής αλλά και εμπειρικής τεκμηρίωσης αναφέρονταν σε σπουδαία παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και σε στάσεις και συμπεριφορές προς τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Τέλος ο Συντονιστής του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Βόλο Δρ Σωκράτης Σαβελίδης «θύμισε» στους Αποφοίτους ένα αξίωμα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης το οποίο απαντά σε ένα σύνηθες δίλημμα που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης: «ως λειτουργοί και παιδαγωγοί, οι εκπαιδευτικοί, όταν πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς τρόπους ενέργειας θα πρέπει να εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία ή από τις ανθρωπιστικές αντιλήψεις τους;». Ο Δρ Σαβελίδης συνέχισε «η απάντηση είναι μία, ο εκπαιδευτικός και το στέλεχος της εκπαίδευσης θα πρέπει να βρίσκουν τον τρόπο, αξιοποιώντας τη νομοθεσία να υπηρετούν τον Άνθρωπο»

Την Κεντρική Ομιλία της Τελετής με θέμα το «Ψηφιακό σχολείο-προβληματισμοί και θέσεις για το ρόλο της Παιδαγωγικής και των παιδαγωγών» παρουσίασε ο κ. Γκόβαρης Χρήστος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διδάσκοντας τους Αποφοίτους για ένα τόσο κρίσιμο ευαίσθητο θέμα με πλήθος εκπαιδευτικών, παιδαγωγικών και κοινωνικών προεκτάσεων στο σημερινό και αυριανό σχολείο.

 

Ιδιαίτερα συγκινητικές αλλά και ευχάριστες στιγμές χάρισαν στους Αποφοίτους και τους Συνοδούς τους οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου παρουσία του Διευθυντή του κ. Παναγιώτη Μανδράκη και του Υποδιευθυντή του κ Ευάγγελου Παυλίδη. Τους μαθητές συντόνισαν και κατεύθυναν οι εκπαιδευτικοί Μιχαήλ Χατζηκοτέλης, Ελένη Τσαρδακά,Ελένη Λεφάκη& Σοφία Κατσούρα.

 

Το συντονισμό της Τελετής Αποφοίτησης είχαν τα διοικητικά στελέχη της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου Ακριβή Σαραντοπούλου και Ειρήνη Μιτζέλου.

 

Τέλος σημειώνεται ότι στην εκδήλωση Αποφοίτησης και Ορκωμοσίας των φοιτητών της ΑΣΠΑΙΤΕ παραβρέθηκαν πάνω από 1200 συνοδοί τους γεμίζοντας ασφυκτικά το Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης και τις πέριξ αυτού αίθουσες”.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.