Attack Βόλου: Κατά της δουλειάς την Κυριακή

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα’ναι ανοιχτά. Είναι η πρώτη από τις τρεις «εορταστικές» Κυριακές του Δεκεμβρίου που στο όνομα της «καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των καταναλωτών εν όψει των εορτών» οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα χρειαστεί να δουλέψουν ξανά. Η προσεχής Κυριακή δεν είναι απλώς μια «μέρα χάριτος λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα» για τους καταναλωτές αλλά έρχεται να προστεθεί στις 32 Κυριακές του χρόνου με ανοιχτά καταστήματα, στο «ξήλωμα» των ωραρίων σε κάθε λογής γιορτές όπως η νεοφερμένη «Μαύρη Παρασκευή» και η «Λευκή νύχτα» σε άλλες πόλεις, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Attack Βόλου στην ανεργία και την επισφάλεια. Καλεί σε δε κινητοποίηση- παρέμβαση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 17/12 στις 10:30 π.μ. στον Άγιο Νικόλαο.

Η Attack Βόλου τονίζει ότι η επίθεση στην Κυριακάτικη αργία δεν είναι ξεκομμένη από την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι συνολικά σε δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσία, αλλά λαμβάνει χώρα με φόντο το «κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης» από την κυβέρνηση με τους «θεσμούς» που έρχεται να σημάνει νέα μέτρα με ιδιωτικοποιήσεις κυρίως στην ενέργεια, περικοπές συντάξεων αλλά και χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, βασικού όπλου του εργατικού κινήματος στις κρίσιμες μάχες έχει μπροστά του.

«Την Κυριακή 17/12 δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και αυτή την αντιεργοδτική μάχη υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, βροντοφωνάζοντας ότι οι εργατικοί μαχητικοί συλλογικοί αγώνες μπορούν στο σήμερα να κερδίσουν», αναφέρει σε ανακοίνωση και ζητά άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους με κανονικές προσλήψεις και μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μειώσεις αποδοχών, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, κατάργηση των προγραμμάτων ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και απαγόρευση των απολύσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.