Αυγουστιάτικες παρακλήσεις από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μακρινίτσα και αύριο στην Ευαγγελίστρια

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται και τον φετινό Αύγουστο οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2019», που αποτελούν θεσμό πλέον της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού και του φορέα Πολιτισμού της, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», για έκτη συνεχή χρονιά, σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας και της Αγιάς.
Πλησιάζοντας προς το «Πάσχα του Καλοκαιριού» όπως ο λαός αποκαλεί τον Δεκαπενταύγουστο, αυτή την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, η Παράκληση προς την Παναγία θα εκπεμπευθεί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στον Οικισμό Δημοσίων Υπαλλήλων (Σωρός), στις 19.30 από τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

Στη συνέχεια, όπως έχει καθιερωθεί, ο Ηλίας Λιαμής και ο Δημήτρης Καραβασίλης θα συνοδεύσουν με όμορφα κείμενα από την Ελληνική Λογοτεχνία την ορχήστρα «Ραστωδία», που θα παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον έντεχνο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια, αφιερωμένα την Παναγιά, που απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια στην Βελίκα της Αγιάς και στην αυλή του Αγίου Δημητρίου στον Αλμυρό, που παρουσιάστηκε την εβδομάδα που πέρασε.
Η «Μαγνήτων Κιβωτός”, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», συνεχίζει και στις επόμενες μέρες σε διαφορετικές περιοχές της Μαγνησίας τη σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων πολιτισμού με στόχο να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και μια νότα «πολιτιστικής δροσιάς». Ειδικότερα, σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο μοναστηριακό αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρινίτσας και αύριο Τρίτη 14 Αυγούστου στην Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.