Αύριο Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023, επαναλαμβάνεται η δίκη με κατηγορούμενους δυο πολίτες οι οποίοι μηνύθηκαν από 23 «Δημοτικούς Συμβούλους» της παράταξης του Δημάρχου Αχ. Μπέου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, έξι χρόνια πριν, στις 13 Φεβρουαρίου 2017, οι κατηγορούμενοι πολίτες ζήτησαν – και αυτή είναι η αιτία για την δίωξή τους – να δοθεί ο λόγος σε εκπρόσωπο της «Συμμαχίας για το Νερό» στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήταν η εποχή που επί έξι μήνες η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. διοχέτευε στον Παγασητικό Κόλπο ανεπεξέργαστα βοθρολύματα και αμμωνία, ο δε Πρόεδρός της Απ. Γαλάτης ανακοίνωνε την πρόθεση Δημοτικής Αρχής και Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. για ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού.
Η εν λόγω δίκη είναι η μοναδική στο Πινάκιο με ώρα έναρξης 09:00, τους δε κατηγορούμενους πολίτες θα υπερασπιστεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η αλληλεγγύη και η παρουσία του καθενός και της καθεμιάς στην διεξαγωγή της δίκης συνιστά πολιτική πράξη αντίστασης στον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις πολιτικά ενεργών πολιτών οι οποίες ολοένα πληθαίνουν, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης.































