Αύριο η φωταγώγηση του Βόλου

Φωτό αρχείου
Παρά τη δύσκολη υγειονομική κατάσταση και με επίσημη προσκεκλημένη την Άννα Βίσση

Παρά τη δύσκολη κατάσταση στο θέμα του κορωνοϊού και παρά τις προειδοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για την αποφυγή συνωστισμού με τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων στην πόλη, κανονικά θα γίνει αύριο σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 η τελετή φωταγώγησης της πόλης
Όπως τονίζει ο δήμος Βόλου, «η έναρξη για τη φετινή εορταστική περίοδο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στις 7.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου με επίσημη προσκεκλημένη τη μοναδική Άννα Βίσση, την οποία θα συνοδεύσει μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Για την υγειονομική προστασία όσων θελήσουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης την εκδήλωση ο Δήμος Βόλου έχει τοποθετήσει γιγαντοοθόνες κατά μήκος της παραλίας, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ διανεμήθηκαν στα καταστήματα της ίδιας περιοχής δέκα χιλιάδες προστατευτικές μάσκες, που μπορούν οι πολίτες να προμηθεύονται δωρεάν.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τελετής Φωταγώγησης αποτελείται από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο των μιούζικαλ που παρακολουθεί το κοινό την περίοδο των Χριστουγέννων, τα οποία διανθίζονται με χορογραφίες Σχολών Χορού του Βόλου, έως τη στιγμή που η Άννα Βίσση θα ανέβει στην σκηνή για να ερμηνεύσει μεγάλες της επιτυχίες και στη συνέχεια με το Δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο να πατήσουν το «μαγικό κουμπί» για να φωταγωγηθεί η πόλη και να στολιστεί ο ουρανός με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
Για το μουσικό μέρος της τελετής συμπράττουν 40 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο, καθηγήτρια μονωδίας και υπεύθυνης των χορωδιών κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 30 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και 20 χορωδούς του Δημοτικού Ωδείου. Οι ενορχηστρώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Θεόδωρο Λεμπέση και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Ανδρέα Μιμαίου – Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move και Dance Studio με χορογράφους (αλφαβητική σειρά) τους: Νικολέτα Δεφαράνα, Νίκολα Κρίτσλοου, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Κατερίνα Σαρρή.
Η επιμέλεια των κοστουμιών είναι της Ιωάννας Τουλούπη και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μαγαλιό.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς της Θεσσαλίας, διαδικτυακά και δορυφορικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.