Bελόπουλος από Βόλο: «Η Θεσσαλία έχει πεθάνει για τα επόμενα χρόνια-Παραιτήσεις υπουργών τώρα»

Ζητά έλεγχο για τα χρήματα των αντιπλημμυρικών από τον Άρειο Πάγο

Στον Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφέροντας ότι με βάση την εικόνα που αντίκρυσε θεωρεί ότι η Θεσσαλία έχει πεθάνει για τα επόμενα χρόνια, ενώ ζήτησε να γίνουν έλεγχοι από τον Άρειο Πάγο σε περιφερειάρχες και δημάρχους σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των χρημάτων που ήταν διαθέσιμα για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή σου που δεν έχεις λόγια για να δεις ή να αξιολογήσεις αυτό που έχει συμβεί.

Χθες στο ελληνικό κοινοβούλιο είπα ότι η Θεσσαλία πέθανε. Με αυτά που βλέπουμε σε όλη την περιοχή Βόλο, νότιο Πήλιο, αλλά και Λάρισα, Καρδίτσα θεωρώ ότι η Θεσσαλία έχει πεθάνει για τα επόμενα χρόνια. Εδώ λοιπόν χρειάζεται η βούληση της Πολιτείας, και όταν λέω Πολιτεία δεν αναφέρομαι στην κυβέρνηση αλλά σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, για να βοηθήσουμε αυτή την περιοχή» σημείωσε ο κ. Βελόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συντριπτικά λάθη.

Όπως σημείωσε: «Λάθος πρώτο: το 112 στην περιοχή του Παλαμά δεν ήχησε, παρά τα περί του αντιθέτου που λέγονται, και μόνο με την καμπάνα του χωριού οι άνθρωποι ξύπνησαν.

Δεύτερον: ακούς υπουργούς να λένε ότι «ξέρετε, δεν πετούν τα ελικόπτερα». Μέγα ψεύδος. Τα super puma πετούν, αλλά δυστυχώς από τα 12 που έχουμε πετούν μόνο τα 2, διότι τα υπόλοιπα 8 έχουν σκυλευτεί και τα 2 είναι στο συνεργείο. Δεν έχουν ανταλλακτικά.

Το χειρότερο δε απ’ όλα είναι ότι δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά και η Ελλάδα είναι υπόδικη. Έχουν δοθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά, τα οποία δεν έχουν γίνει ποτέ.

Ζητώ λοιπόν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να κάνει παρέμβαση και να ελεγχθούν όλοι οι Περιφερειάρχες, όλοι οι Δήμαρχοι, όλοι οι υπουργοί, πού πήγαν τα λεφτά. Και αν έχουν απενταχθεί έργα αντιπλημμυρικά για να πάνε σε παρτέρια και σε διάφορα πεζοδρομιάκια που και αυτά χρειάζονται, αλλά περισσότερο είναι να προστατεύσεις τη ζωή των Ελλήνων».

Σε νεότερη δήλωσή του πάντως, ο κ. Βελόπουλος ζήτησε από των πρωθυπουργό να αποπέμψει άμεσα υπουργούς. «Μετά από αυτά που είδαμε επί τόπου στη Θεσσαλία, θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός, αν όχι ο ίδιος να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη, πρέπει να παραιτήσει άμεσα υπουργούς. Πέντε μέρες χωρίς ρεύμα, πέντε μέρες χωρίς νερό, άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά ταλαιπωρούνται, από την έλλειψη όχι σχεδιασμού, αλλά των αυτονοήτων. Παραιτήσεις τώρα για να γίνει πειστική η κυβέρνηση και αν δεν μπορεί να σηκωθεί να φύγει, να γίνουν εκλογές. Φτάνει πια όλη αυτή η ιστορία» σημείωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.