«Χολή» κατά της απόφασης για τον κυκλικό κόμβο στη Νέα Ιωνία έβγαλε ο Αχιλλέας Μπέος

«Τον δίδυμο κυκλικό κόμβο θα τον κάνουμε - Εμείς πληρώνουμε, εμείς κατασκευάζουμε»

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αχ. Μπέου μετά την αρνητική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων να μην δώσει την έγκρισή του για την κατασκευή του δίδυμου κυκλικού κόμβου στη Ν. Ιωνία, μπροστά από το παλιό Κοιμητήριο. «Τον κυκλικό κόμβο θα τον κάνουμε με δικά μας χρήματα. Στερούν από τους Βολιώτες 800.000 ευρώ. Εμείς πληρώνουμε, εμείς κατασκευάζουμε», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αχ. Μπέος.

Μάλιστα, ο Αχ. Μπέος στράφηκε εναντίον και της Διευθύντριας της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων λέγοντας πως παράνομα παρευρέθηκε στο χθεσινό Συμβούλιο του Κεντρικού Συμβουλίου με δικαίωμα ψήφου, ανέφερε ότι ήδη ο Δήμος ζήτησε τα πρακτικά του συμβουλίου και είπε πως «την εισήγηση της κ. Γεωργία θα την τυπώσουμε και θα τη στείλουμε στους γύφτους γιατί δεν έχουν χαρτί υγείας».

Ο δήμαρχος σημείωσε πως παρά την αρνητική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου ο δίδυμος κόμβος θα γίνει. Το ζήτημα όμως είναι πως χάνεται η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τη διαχειριστική αρχή και το κόστος που έργου που ανέρχεται στα 800.000 ευρώ θα δοθούν από τα ταμεία του δήμου.

«Είναι παρανοϊκό να θεωρούν κάποιοι περίεργοι και ιδιαιτέρως επιστήμονες έναν μαντρότοιχο ως μνημείο», είπε ο Αχ. Μπέος και συμπλήρωσε πως με το έργο αυτό θα καταργηθούν οκτώ φανάρια και θα δοθεί «ανάσα» στο κυκλοφοριακό της περιοχής. Μάλιστα ανέφερε ότι επειδή «τα έχει πάρει ανάποδα» θα κατασκευάσει κι άλλο κόμβο στη διασταύρωση της ΔΕΗ πριν την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Σε ερώτηση πως ο Δήμος θα ξεπεράσει το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων για τον δίδυμο κυκλικό κόμβο ο Αχ Μπέος είπε πως “Ο Βόλος έχει δήμαρχο με πολλά κιλά…. Ποιον να ρωτήσω για το τι θα κάνουμε στην πόλη μας; Εμείς πληρώνουμε, εμείς και κατασκευάζουμε. Θα μας κρίνει ο κόσμος. Οι κυκλικοί κόμβοι θα γίνουν, αλλά θα καθυστερήσουμε έναν χρόνο λόγω της γραφειοκρατίας. Η κόντρα μου δίνει ζωή και δύναμη. Εδώ είμαι για να σας πολεμάω” , αναφερόμενος σε όσους εκφράζουν αντίθετη γνώμη από εκείνον.

Οσμή σκανδάλου στη στάση του Νοσοκομείου για το ακίνητο της «Γαλλίας»

Ο Αχ. Μπέος αναφέρθηκε και στο θέμα του ακινήτου του παλιού ξενοδοχείου «Γαλλία» του Νοσοκομείου Βόλου κάνοντας λόγο για οσμή σκανδάλου και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας και τους Εισαγγελείς να ψάξουν την υπόθεση. Ανέφερε ότι ο Δήμος εδώ και έξι χρόνια ζητούσε το εν λόγω ακίνητο για να το αξιοποιήσει και το Νοσοκομείο δεν περίμενε 15 ημέρες την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων να αποφανθεί για το εάν το ακίνητο είναι διατηρητέο ή όχι, αλλά προχώρησε σε διαγωνισμό. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για «λογική λαμόγιου», ενώ σημείωσε πως ο Δήμος είναι υπέρ της πρότασης να γίνει στο σημείο ένα ξενοδοχείο, αλλά κι ένα μπιστρό, όμως αυτό ο Δήμος δεν μπορεί να το κάνει, γιατί δεν είναι επιχειρηματίας. «Ας το δώσει σε έναν επιχειρηματία να το κάνει ξενοδοχείο. Είμαστε υπέρ. Ποιος θα το κάνει όμως; Άλλο αυτό και άλλο να το έχει παρατήσει και να είναι εστία μόλυνσης. Ο Δήμος δεν θα γίνει επιχειρηματίες, δεν μπορεί να κάνει ξενοδοχείο. Εμείς το ζητάμε προς όφελος των πολιτών για δωρεάν πάρκιγκ», είπε ο Αχ. Μπέος.

Ο δήμαρχος δεν σταμάτησε μόνο εδώ αλλά τα έβαλε και με τη νομική σύμβουλο του Νοσοκομείου λέγοντας «μια νομική σύμβουλος που της φέρανε το δίπλωμα από τη Ρουμανία, που είναι φίλη και του Λούλη, τη διόρισαν στο Νοσοκομείο κι αντί να προσέξει τα μέλη του ΔΣ, τώρα τρέχουν και παρακαλάνε γιατί έμπλεξαν σε περιπέτεια με τη μήνυση που κάνουμε».

Ξεκαθάρισε για Μενδώνη- Την έχω επισκεφθεί μία φορά

Κι ενώ στην είσοδό του στο Νοσοκομείο κατά την διάρκεια της δημοπρασίας των ακινήτων, ο Αχ. Μπέος έκανε λόγο για εντολή της υπουργού για την ακύρωση της διαδικασίας, σήμερα είπε ότι με την Υπουργό Πολιτισμού έχει συναντηθεί μία φορά με τους Βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες για το Μουσείο της Αργούς. «Δεν έχω ξαναμιλήσει ποτέ με την κ. Μενδώνη», είπε ο Αχ. Μπέος, ο οποίος ενέπλεξε εμμέσως πλην σαφώς στην όλη διαδικασία και το όνομα της Υπουργού.

Τα έβαλε με όλους

Στο στόχαστρο του Αχ. Μπέου ήταν όλοι. Από τον Κώστα Γαργάλα, που τον χαρακτήρισε ως «αριστερό του κ@λου», την Νάνσυ Καπούλα , μέχρι και τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο. Ιδίως για τον κ. Μεϊκόπουλο ανέπτυξε ένα λογύδριο λέγοντας πως «Έχει μηδέν ικανότητες. Μέχρι και ο Τσίπρας τον έχει καταλάβει και δεν τον έχει ούτε για να φέρνει τσίχλες στη Βουλή. Στην Αθήνα μετριούνται με τον Κούγια για το ποιος είναι ο πιο ψηλός». Την κ. Καπούλα, χαρακτήρισε ως η κόρη του Βαγγέλη, ενώ αναφερόμενος στο Νοσοκομείο είπε «Που τον βρήκανε αυτό τον τύπο, που πριν ήταν στη Λάρισα. Πριν είχαμε ένα μεθύστακα». Χαρακτήρισε ντροπή της πόλης τους κ.κ. Σκοτινιώτη, Αποστολάκη, Μεϊκόπουλο και Γαργάλα, ενώ σημείωσε ότι ασχολούμαστε με τον Βολιώτη και τον Κλημόπουλο.  Εκτός από τους «τοπικούς» ο  Αχ. Μπέος έστρεψε τα βέλη του και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που δημιούργησε την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, χαρακτηρίζοντάς τον ως βόδι και γουρούνι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.